Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța
Record de participanţi la

Record de participanţi la "Măcin Mountain Fun"(1473)


Aproape 600 de concurenţi şi numeroşi spectatori au fost prezenţi la "Măcin Mountain Fun", cel mai mare eveniment sportiv al anului din Munţii Măcinului, aflat la a doua ediţie în această formă, dedicat cicliştilor şi pasionaţilor de cross montan. Asociaţia Bike Works, Primăria Greci şi Asociaţia Mecanturist au organizat o nouă ediţie a concursului de MTB şi cross montan, "Măcin Mountain Fun". Startul s-a dat în zona Pietrele Mariei, în apropierea localităţii Greci, din judeţul Tulcea, iar cei aproape 600 de concurenţi, ciclişti şi alergători, au pornit, în aplauzele spectatorilor, pe traseele "Măcin Mountain Fun", din Munţii Măcinului.

În cadrul acestei ediţii a competiţiei "Măcin Mountain Fun 2016" s-a desfăşurat deja tradiţionalul concurs de ciclism montan "Măcin XC" (ediţia a patra) şi un concurs de alergare montană denumit Măcin Cross (ediţia a doua). Concursul de MTB Măcin XC 2016 a avut din punct de vedere al dificultăţii două trasee. Unul a fost pentru Amatori, nu foarte solicitant fizic şi cu o tehnicitate uşoara-medie, iar cel pentru Elite a prezentat urcări solicitante, dar si coborari spectaculoase şi periculoase. Pe de altă parte, Măcin Cross a fost concursul destinat pasionaţilor de alergare montană care s-au bucurat de un traseu conceput special pentru ei, un traseu nu foarte foarte solicitant fizic, având o tehnicitate uşoară spre medie. De asemenea, în zona de start-finish, copiii au avut parte de o cursă a lor, fiind susţinuţi de organizatori, părinţi şi numeroşi spectatori. La finalul curselor, cei mai buni dintre concurenţi au urcat pe podium, în funcţie de categoria la care s-au înscris, primind trofee, diplome şi produse oferite de sponsori. 

După festivitatea de premiere, seara, cei prezenţi s-au bucurat de un concert de muzică live, s-au delectat cu mâncărurile pregătite de firmele din zonă ori cu vinurile alese, pentru ca apoi să se distreze până noaptea târziu în jurul unui foc de tabără, dansând, cântând şi bucurând-se de spectacolul oferit. 

"Măcin Mountain Fun este un concurs prin care am încercat să dăm concurenţilor câte o doză de sport, competitivitate, dar şi distractie. Împreuna cu cei aproape 100 de voluntari am reuşit să organizăm unul dintre cele mai mari concursuri sportive din Romania, cu aproximativ 600 de participanţi, într-una dintre cele mai frumoase zone din ţară, Munţii Macinului", spune Mihai Tudose, project manager al "Măcin Mountain Fun". 

Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri