Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța
Vizita premierului Dacian Cioloș la Paris, astăzi şi mâine

Vizita premierului Dacian Cioloș la Paris, astăzi şi mâine(1081)


Programul vizitei cuprinde participarea prim-ministrului Dacian Cioloș la reuniunea specială dedicată României, prezidată de Secretarul General al organizației, Angel Gurría, în cadrul Consiliului Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), la 9 iunie. Participarea la această reuniune se înscrie în obiectivul de etapă al României stabilit de Guvern în luna februarie a.c. privind crearea premiselor favorabile pentru luarea în considerare a candidaturii țării noastre în cursul viitorului exercițiu de lărgire al OCDE.

La nivel bilateral, vizita marchează interesul părților română și franceză pentru un dialog aprofundat şi pentru trecerea Parteneriatului strategic bilateral într-o nouă etapă de dezvoltare, reflectată în noua Foaie de Parcurs, care va fi semnată de premierii Dacian Cioloș și Manuel Valls la 10 iunie. Ceremonia de semnare va avea loc la finalul unei întrevederi între cei doi înalți demnitari, în cadrul căreia vor fi discutate subiecte de pe agenda bilaterală, europeană și internațională. Premierul Cioloş va avea, de asemenea, o întrevedere cu preşedintele François Hollande şi vor asista împreună la meciul de deschidere a Campionatului European de Fotbal.

În marja vizitei vor avea loc întrevederi ale premierului Dacian Cioloș cu studenți, profesori și membri ai conducerii Ecole Polytechnique și ai Academiei pentru Agricultură a Franței. Totodată, prim-ministrul va avea o întâlnire la sediul Ambasadei României cu cei doi copii orfani ai cuplului de români morți în atentatele de la Paris, din 13 noiembrie 2015, care vor fi însoțiți de tutorii lor legali.

Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri