Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța

Forţa Civică critică atitudinea lui Ponta în cazul Fenechiu(559)


Organizația municipală Constanța a Forței Civice dezavuează atitudinea publică a premierului României, Victor Ponta, cu privire la condamnarea lui Relu Fenechiu, până ieri ministru al transporturilor, la cinci ani de închisoare cu executare.

În aceeași linie a iresponsabilității și infantilismului care îl caracterizează încă din prima zi de guvernare, primul-ministru și-a exprimat halucinantul regret cu privire la situația lui Relu Fenechiu, spunând că “nu-mi pare rău că l-am numit, îmi pare rău că-l pierd” și a ținut să precizeze despre pușcăriabilul ministru al transporturilor că “a fost unul din miniștrii cei mai eficienți, a avut lucruri importante de rezolvat și le-a gestionat foarte bine”.
Ne întrebăm retoric care sunt treburile importante rezolvate de Fenechiu în cele șase luni de mandat și unde există această eficiență a actului de guvernare, despre care vorbește Victor Ponta? Evident că nu există nicio problemă rezolvată de Fenechiu, așa cum nu există nicio problemă a României care să fi fost rezolvată de guvernul condus de Victor Ponta. Un singur lucru este cert: sunt mai multe probleme și mai multă corupție, inclusiv la nivel guvernamental.
Pentru opinia publică, dar mai ales pentru instanța de judecată, singura performanță notabilă a lui Relu Fenechiu este cea de inculpat și condamnat în dosarul “Transformatorul”, în care fusese acuzat de către Direcția Națională Anticorupție că a vândut, în perioada 2002-2004, către Electrica Moldova, transformatoare vechi în locul celor noi, prin intermediul a trei firme în care acesta apărea ca acționar semnificativ. Să afirmi, în calitate de prim-ministru, că îți pare rău pentru că pierzi din guvern un individ care a prejudiciat statul român cu suma de 7.529.594,1 lei (6.327.390 lei la care se adaugă TVA) care reprezintă valoarea echipamentelor necorespunzătoare achiziționate, aflate în proporție de 99% și acum pe stoc, este un act de nerușinare și de sfidare la adresa tuturor românilor care au plătit din propriul buzunar pentru transformatoarele domnului Fenechiu", se spune într-un comunicat de presă al partidului.

“Este încurajator să vezi că într-o Românie care este sugrumată pe zi ce trece de guvernul USL, justiția își face treaba și rezistă presiunilor pe care mediul politic, dar mai ales primul-ministru le face asupra sa.
Independența justiției este una dintre cele mai importante chei de evoluție a României, prin curățarea mediului politic de corupție”, a declarat președintele organizației municipale Forța Civică Constanța, Mihai Petre.

Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri