Interviu cu președintele PNL Constanța, deputatul Gheorghe Dragomir: „Avem capacitatea să readucem județul Constanța pe primele locuri în România la nivel de performanță economică și socială”

Interviu cu președintele PNL Constanța, deputatul Gheorghe Dragomir: „Avem capacitatea să readucem județul Constanța pe primele locuri în România la nivel de performanță economică și socială”(1598)


Născut la data de 12 ianuarie 1963, în comuna Istria, președintele Filialei Constanța a Partidului Național Liberal, deputatul Gheorghe Dragomir, se regăsește, la alegerile locale din 5 iunie, în fruntea listei candidaților liberali pentru Consiliul Județean Constanța. Este absolvent al Facultății de Științe Economice din cadrul Universității „Al.I.Cuza” Iași. A devenit membru al Partidului Național Liberal în anul 1990 și președinte al PNL Constanța în luna iunie 2005. Consideră că atât președintele, cât și echipa Consiliului Județean au rolul de a reprezenta interesele tuturor cetățenilor în administrația județeană, de a gestiona în mod corect banul public, bugetul propriu și de a promova toate proiectele de interes județean.

 

Reporter: Duminică, 5 iunie a.c., alegătorii sunt chemați la urne pentru a vota viitorii primari, consilieri locali și consilieri județeni. Cu ce echipă a plecat PNL Constanța la drum? 

Gheorghe Dragomir: Cu o echipă de oameni profesioniști. Am reușit să atragem în partid, în jurul valorilor noastre liberale, oameni care provin din lumea afacerilor, a mediului academic, oameni cu aceleași aspirații și obiective ca noi. Echipa Partidului Național Liberal este formată din oameni de valoare, bine pregătiți, profesioniști, care pot oferi cetățenilor calitate, performanță, respect, ordine și seriozitate. PNL a adus în fața electoratului echipa cea mai bună, formată din oameni cu experiență, dar și oameni noi, care nu au mai făcut politică până astăzi. De asemenea, avem în echipă și multe femei. Dintre toți candidații la primăriile din județ nouă sunt femei, toate cu șanse foarte mari de a câștiga alegerile. 

Reporter: De ce ar trebui alegătorul să îi voteze pe candidații PNL, în detrimentul reprezentanților celorlalte partide așa-zise de dreapta înscrise în competiție?

Gh. Dragomir: Pentru că Partidul Național Liberal are cei mai buni și mai valoroși candidați. Atât la primăriile și consiliile locale din județ la Consiliul Județean Constanța, cât și la Primăria municipiului Constanța și Consiliul Local Municipal. În urma mai multor cercetări sociologice efectuate, s-a văzut clar că bătălia electorală se dă între candidații PNL și cei ai PSD, iar multe dintre formațiunile politice nu vor înregistra nici măcar pragul electoral. Înseamnă că voturile se vor risipi și nu vor ajunge în direcția dorită, cea de dreapta. De aceea, fac un apel la unitate către toți candidații, alții decât cei ai PNL și PSD. Dacă își doresc schimbarea administrației PSD de la nivelul județului să ceară public propriilor susținători să voteze candidații Partidului Național Liberal, cei mai bine clasați în sondajele de opinie, la mare distanță de următorii candidați. 

Reporter: Una dintre problemele cu care se confruntă cetățenii județului Constanța este prețul mare al apei potabile. Cum va rezolva PNL această situație?

Gh. Dragomir: Prețul mare al apei potabile este una dintre problemele pe care cetățenii mi-au comunicat-o la întâlnirile pe care le-am avut, în ultima perioadă, în județ. Mulți dintre ei, dar și mulți dintre candidații la primăriile și consiliile locale și-ar dori rezilierea contractelor cu RAJA și trecerea acestui serviciu în administrarea locală, lucru aproape imposibil. Rezolvarea acestei probleme ține de un management corect și profesionist al conducerii RAJA. Numai așa prețul metrului cub de apă poate ajunge aproximativ la media celui practicat la nivel național, și nu să fie cel mai scump din țară, așa cum se întâmplă în județul Constanța. Sunt convins că aceasta este rezolvarea. Dacă cei care se află acum la conducerea RAJA nu știu sau nu pot să managerieze corect această regie, atunci PNL va găsi managerii cei mai potriviți, dar refuzăm categoric să mai tolerăm această situație. 

Reporter: Care este, în viziunea dvs., imaginea actuală a județului Constanța, aflat de 12 ani sub conducerea PSD?

Gh. Dragomir: Constanța este un județ care a decăzut în fiecare an, care arată dezastruos. Infrastructura este la pământ, iar toate instituțiile și regiile administrate de Consiliul Județean Constanța au un management ineficient. Și mă gândesc aici la Spitalul Județean, la RAJA, la Regia de Drumuri Județene, acolo unde s- au cheltuit bani în mod nejustificat și au fost realizate investiții la prețuri supra-dimensionate și care astăzi, din păcate, nu se văd. Paradoxul este că avem un județ cu multe oportunități, cu o poziție strategică, însă menținut sărac și ineficient de administrația PSD. Cred însă că județul Constanța poate redeveni unul dintre ceel mai puternice din România. 

Reporter: La aceste alegeri, aveți șanse reale să deveniți președintele Consiliului Județean Constanța, fiind cel care deschide lista candidaților liberali la CJC. Ce soluții aveți pentru Consiliul Județean Constanța?

Gheorghe Dragomir: Întreaga echipă a Partidului Național Liberal își dorește să readucă județul Constanța pe primele locuri în România la nivel de performanță economică și socială. Avem capacitatea și echipa necesare pentru a ne îndeplini promisiunile. Obiectivele PNL pentru Consiliul Județean Constanța se referă, în primul rând, la investiții majore în infrastructură, la atragerea de investitori și crearea de locuri de muncă sau la dezvoltarea comunităților prin atragerea strategică de fonduri europene. De asemenea, vom avea în vedere să oferim constănțenilor servicii medicale moderne, o educație performantă, să prevenim abandonul școlar prin măsuri diverse de asistență socială sau să ridicăm nivelul de siguranță alimentară al populației. Județul Constanța nu se poate dezvolta fără o agricultură performantă, care, la rândul ei, are nevoie de un sistem de irigații modern. O atenție deosebită o vom acorda turismului, prin sprijinirea activităților de promovare a județului și a atracțiilor sale. Programul Partidului Național Liberal pentru Constanța Puternică este centrat pe creșterea calității vieții cetățenilor întregului județ. Banul public va fi cheltuit corect, iar cheltuielile cu funcționarea Consiliului Județean Constanța vor fi eficientizate. Ne dorim să valorificăm întregul potențial de dezvoltare al județului nostru, care este unul valoros și diversificat, dar din păcate aproape deloc exploatat. Crearea de noi locuri de muncă, bine plătite, cu un grad ridicat de calificare, care să facă din județul Constanța atractiv și competitiv pe piața forței de muncă este un alt obiectiv. Altfel spus, ne dorim să aducem un suflu nou în administrația constănțeană, să înlăturăm politica promovată de PSD la nivelul județului, o politică soldată cu prea multă risipă și sărăcie.

Reporter: Pentru Primăria municipiului Constanța, PNL îl propune pe amiralul (r.) Vergil Chițac. Ce ne puteți spune despre domnia sa? 

Gh. Dragomir: Îl cunosc pe Vergil Chiţac încă din copilărie. Domnia sa a fost, recunosc, întotdeauna un model de ambiţie, tenacitate şi perseverență. Este, în primul rând, un profesionist care face cinste mediului academic din Constanța, dar și un lider capabil, care știe că lucrurile în Constanța pot fi ALTFEL. Vergil Chițac reprezintă cea mai bună opțiune, din 1990 încoace, pentru o administrație puternică la Constanța. Avem, la alegerile locale din 5 iunie, o șansă unică de a alege omul cel mai potrivit pentru a ocupa funcția de primar al Constanței, după mulți ani în care lipsa de viziune și decență au făcut din orașul nostru unul murdar, neîngrijit, lipsit de ordine și sărăcit. Primarul Vergil Chițac va fi un câștig pentru municipiul Constanța. Repet: sprijinul nostru, al echipei PNL Constanța, pentru proiectele și obiectivele sale este total și necondiționat. 

Reporter: Un mesaj pentru electoratul din județul Constanța.

Gh. Dragomir: Constanța este un județ care a fost ținut mai mult de un deceniu captiv. Dezvoltare zero, investiții din ce în ce mai mici, buget în cădere liberă. Toți cei care cred că județul Constanța poate redeveni cea mai importantă forță economică din România trebuie să aleagă bine duminică,5 iunie. Împreună putem schimba în bine județul Constanța. Mergeți la vot în număr cât mai mare, numai așa putem schimba Constanța dintr-un județ sărac și umilit, într-unul atrăgător și prosper. Votați echipa Partidului Național Liberal pentru Consiliul Local Municipal și Consiliul Județean Constanța! Votați Vergil Chițac la Primăria municipiului Constanța!  

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri