Potrivit unui proiect depus la Senat, ridicarea vehiculelor staţionate neregulamentar ar putea avea loc doar în anumite cazuri

Potrivit unui proiect depus la Senat, ridicarea vehiculelor staţionate neregulamentar ar putea avea loc doar în anumite cazuri(844)


Poliţia rutieră ar putea dispune ridicarea vehiculelor staţionate neregulamentar doar în anumite cazuri, cum ar fi în zona de acţiune a indicatorului ''Staţionare interzisă'' însoţit de panoul adiţional "Ridicare autovehicule parcate neregulamentar", în intersecţii, în staţiile de transport public, dacă blochează desfăşurarea circulaţiei pe cel puţin o bandă, potrivit unei iniţiative legislative depuse la Senat. Propunerea legislativă modifică OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice şi a fost iniţiată de senatorul independent Alfred-Laurenţiu-Antonio Mihai.

Potrivit iniţiativei, poliţia rutieră va putea dispune ridicarea vehiculelor staţionate neregulamentar în anumite condiţii. Ridicarea şi depozitarea vehiculelor în locuri special amenajate se realizează de către administraţiile publice locale sau de către administratorul drumului public, după caz. Astfel, maşinile vor putea fi ridicate în cazurile în care vehiculul staţionat se află în zona de acţiune a indicatorului "Staţionarea interzisă" însoţit de panoul adiţional "Ridicare autovehicule parcate neregulamentar", blochează partea carosabilă de natură să împiedice desfăşurarea circulaţiei rutiere pentru cel puţin o bandă de circulaţie pe sens, vehiculul staţionează pe partea carosabilă în locurile în care se interzice depăşirea sau în intersecţii, inclusiv în intersecţiile de circulaţiei cu sens giratoriu.

Alte cazuri în care se vor putea ridica vehiculele sunt acelea în care acestea obstrucţionează sau blochează căile de acces la proprietatea publică sau privată adiacentă drumului public, împiedică sau blochează accesul la pistele pentru biciclete, staţionează în staţiile de transport public de persoane sau staţionează neregulamentar pe partea carosabilă în afara localităţilor, mai prevede iniţiativa legislativă. Iniţiatorul precizează, în expunerea de motive, că, în prezent, în OUG este "o formulare vagă şi mult prea generală", specificându-se doar că vor fi ridicate vehiculele staţionate neregulamentar, fără să se precizeze care sunt aceste cazuri. Proiectul a fost depus în 25 mai şi Senatul este prima Cameră sesizată.

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri