DUPĂ CE I S-A TĂIAT SALARIUL, A ŞI FOST EXCLUS DIN MAGISTRATURĂ

DUPĂ CE I S-A TĂIAT SALARIUL, A ŞI FOST EXCLUS DIN MAGISTRATURĂ(960)


CSM i-a aplicat cea mai grea sancţiune judecăorului Răzvan Vladimir Davidencu, de la Judecătoria Constanţa, delegat la Judecătoria Hârşova. Davidencu a fost dat afară din sistem pentru posibila comitere a patru abateri disciplinare, conform Lumea Justitiei.ro.

În urmă cu 8 luni, judecătorul amintit fusese sancţionat cu diminuarea indemnizaţiei. Decizia a fiost luată de Secţia pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii. CSM a admis acţiunea Inspecţiei Judiciare împotriva judecătorului Davidencu. Abaterile sale disciplinare sunt "nerespectarea în mod repetat şi din motive imputabile a dispoziţiilor legale privitoare la soluţionarea cu celeritate a cauzelor ori întârzierea repetată în efectuarea lucrărilor, din motive imputabile", "refuzul nejustificat de a îndeplini o îndatorire de serviciu", "absenţe nemotivate de la serviciu, în mod repetat sau care afectează în mod direct activitatea instanţei ori a parchetului" şi "nerespectarea în mod nejustificat a dispoziţiilor ori deciziilor cu caracter administrativ dispuse în conformitate cu legea de conducătorul instanţei sau al parchetului ori a altor obligaţii cu caracter administrativ prevăzute de lege sau regulamente".

Concret, potrivit unui comunicat al Inspecţiei Judiciare din octombrie 2015 în care se anunţa dispunerea exercitării acţiunii disciplinare faţă de Davidencu, judecătorul era acuzat că în 476 de cauze, ar fi depăşit, cu până la 336 de zile, termenul legal de redactare a hotărârilor judecătoreşti şi că ar fi absentat în mod nejustificat un număr de 36 de zile de la instanţă, zile în care trebuia să ia măsuri în dosare cu data recomandată, să intre în şedinţe de judecată sau să facă pronunţări, urmare a amânărilor de pronunţare dispuse.
jooble.org