Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța
MINISTRUL CADARIU – UN ACHIMAŞ CARE A IEŞIT POZITIV LA TESTE

MINISTRUL CADARIU – UN ACHIMAŞ CARE A IEŞIT POZITIV LA TESTE(1826)    Încep să mă conving din ce în ce mai tare că la noi, în România, termenul de „tehnocrat înseamnă cu totul altceva decât scrie în DEX, adică: „TEHNOCRÁT, -Ă s. m. f. 1. adept al tehnocrației. 2. specialist într-un anumit domeniu. (< fr. technocrate)”
    Că la noi, „tehnocrat este de fapt un individ căzut pe Terra de pe cu totul altă planetă, poate chiar din cu totul altă galaxie, care nu înţelege nimic din ceea ce se petrece în jurul său şi care, încercând să adapteze realitatea la ceea ce are el în cap, spune tâmpenii.
    Unul dintre cele mai concludente exemple că la noi, „tehnocrat” înseamnă ceea ce am enunţat mai sus este însuşi ministrul Sănătăţii, domnul Patriciu Achimaş Cadariu.

   În încercarea disperată de a pune batista pe scandalul „Hexi-Pharm”, firmă de unde a cumpărat şi el glorios pentru institutul de oncologie pe care îl conducea la Cluj înainte de a fi ministru, substanţe – apă de ploaie, Achimaş îşi dă cu stângul în dreptul şi face o afirmaţie şocantă: „Pacienţii noştri sunt în siguranţă. Numai cinci la sută din teste au ieşit negative”.

    Să le luăm pe rând. Mai întâi, ministrul nostru tehnocrat este ilogic. Luaţi prin surprindere de dezvăluirile făcute de presă, autorităţile, inclusiv Achimaş, s-au apărat spunând că rezultatele nu sunt concludente, pentru că la noi în ţară nu există un laborator acreditat unde să fie testate substanţele dezinfectante folosite în spitale. După care acelaşi Achimaş, dă cu băţul în baltă şi după ce explică cum se ridică probele pentru analize, ne spune că doar cinci la sută din testări au ieşit necorespunzătoare.

    Trebuie să ne întrebăm firesc. La care laborator a testat domnul ministru probele, de i-a ieşit că bolnavii sunt în siguranţă, atâta timp cât la noi în ţară nu există nici un fel de laborator acreditat care să analizeze aceste teste?     Sau, când dă rezultate naşpa pentru ei, laboratorul nu este valabil, iar când dă rezultate care le convin, atunci laboratorul este bun. Noi îi propunem domnului ministru, pentru a verifica dacă rezultatele sunt corecte, să dea spre analiză probele de coprocultură şi urocultură din capul domniei sale. Şi dacă ies pozitive, atunci rezultatele sunt corecte.
    În al doilea rând, pentru că evident s-a luat şpaga pentru a se achiziţiona prin încredinţare directă aceste substanţe-apă de ploaie de la „Hexi – Pharm” şi mai sunt bani de prăduit, ni se spune de către Achimaş că substanţele vor fi achiziţionate şi folosite în continuare de către spitale, conform contractelor – repet – încredinţate fără licitaţie, până ce un laborator acreditat va stabili că ele nu sunt bune.

     Achimaş, dar testatrea că jumătate dintre răniţii de la „Colectiv” nu au murit din cauza arsurilor, ci a infecţiilor intraspitaliceşti, alea pe care substanţele ce le-aţi achiziţionat voi le distrug şi pacienţii sunt în siguranţă în proporţie de 95 la sută, e bună? E acreditată? Cred că da, că le-am exportat-o şi la cei care ne-au luat răniţii să-i trateze în spitalele lor.

     Achimaş, bea cu încredere substanţele „Hexi-Pharm”, că eşti virusat rău. Şi scapi garantat, în proporţie de 95 la sută. Ai însă grijă să nu pici în partea ailaltă, a celor 5 la sută, care nu mai scapă.
 

Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri