Tămăduire  PENTRU TRUP ȘI SUFLET

Tămăduire PENTRU TRUP ȘI SUFLET(1230)


   Smirna este o substanță amară, produsă de un arbore cu ramuri ceruite din ţinuturile Mării Roşii, ale cărei bobiţe sunt folosite îndeosebi în ritualurile religioase, răspândind o mireasmă deosebită, cu unele puteri vindecătoare.

   Smirna întărește sistemul imunitar şi stimulează producţia de celule albe din sânge. Cercetătorii europeni susțin că leacul miraculos numit smirnă este un antioxidant extrem de puternic, iar medicina actuală are în vedere efectele pe care le are aceasta în tratarea cancerului și a tumorilor. Mai mult, de curând, cercetatorii de la Universitatea Rutgers au identificat substanțele conținute de smirnă care omoară celulele canceroase; ca și tămâia, susțin cercetătorii prestigioasei universități americane, smirna conține 75% seschiterpene, substanțe care stimulează partea creierului responsabilă de controlul emoțiilor. De asemenea, acest leac miraculos este apreciat și pentru proprietățile antifungice, antibacteriene și antiinflamatorii.
  Smirna tratează gripa, guturaiul și bronșita, prin administrarea a câte o linguriță de tinctură, dizolvată într-o jumătate de pahar de apă, de trei-patru ori pe zi. Acest preparat, puternic aromat și amar, are puterea să combată și să calmeze durerile și stările de rău provocate de gripă.
   Smirna combate oboseala intelectuală și astenia, terapeuții recomandând câte 20 de picături de tinctură, diluate în puțină apă, de patru-șase ori pe zi. Smirna are puternice efecte de revigorare a organismului, stimilează circulația cerebrală și favorizează activitatea intelectuală.
  Smirna stimulează circulația periferică, recomandându-se administrarea a două cești de infuzie, dar și fricţionări energice ale membrelor superioare și inferioare cu infuzie concentrată de smirnă (obţinută din 3-4 bobiţe din această răşină, la o jumătate de pahar de apă).
  Smirna și-a păstrat în timp simbolul cumințeniei și înțelepciunii, susțin terapeuții europeni. În țara noastră se păstrează expresiile populare: ”Trebuie să stai cuminte smirnă " sau "A tăcut smirnă" , iar acestea confirmă calitățile psiho-spirituale specifice acestei rășini.

Moduri de preparare şi cum se administrează

Infuzia de smirnă

Infuzia de smirnă se prepară din două bobițe de smirnă care se pun într-un pahar de apă clocotită. Țineți paharul acoperit o jumătate de oră. Smirna nu se topește în apă, dar lasă în apă aroma sa și o parte dintre proprietățile terapeutice conținute.

Tinctura de smirnă

Tinctura de smirnă se prepară din zece grame de smirnă care se dizolvă într-o sută de grame alcool de 90 de grade. Trebuie să închideți sticla ermetic și, după șapte zile, să filtrați lichidul și să-l păstrați la rece, în sticluțe de culoare închisă.
  

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri