Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța
Ce sortiment de miere conţine lecitină

Ce sortiment de miere conţine lecitină(852)


        Monofloră, polifloră sau non-florală, mierea are acţiuni diferite în funcţie de planta, complexul de flori sau seva copacului din care a fost obţinută. Ca regulă generală, consumul zilnic de miere, indiferent de tip, este un miracol pentru sănătate, dar anumite sortimente ţintesc afecţiuni specifice. Haideţi să vă explicăm şi beneficiile principalelor tipuri de miere, acestea "moştenind" proprietăţile curative ale plantelor din care au fost adunate.
Mierea de salcâm - Fină la gust, încântă prin claritate, limpezime şi puritate. O proprietate excepţională este aceea că, în combinaţie cu alte alimente, ceaiuri sau cafea, le îndulceşte, fără a influenţa gustul. Este un tip de miere care cristalizează foarte greu. Tipul de miere care se absoarbe cel mai uşor de către organism, mierea de salcâm este bogată în complexul B - vitameinele B1, B2, B6, B12. Are proprietăţi antiseptice şi poate fi folosită cu succes în tratarea tusei, dar şi pentru bronşite, gastrite, ulcer, reumatism, în convalescenţe şi pentru întărirea imunităţii.

Mierea de tei - O miere de culoare galbenă, cu reflexe verzi, mierea de tei păstrează parfumul delicat al florilor din care este culeasă. Are proprietăţi antiseptice şi este utilizată pentru a trata răcelile, stările gripale, tusea şi bronşita. Dizolvă mucusul şi curăţă gâtul şi este foarte eficientă pentru persoanele care suferă de stres şi insomnie. Puţină miere de tei înainte de culcare este mai bună decât oricare alt somnifer. Proprietăţile sale antiinflamatorii o fac ideală şi pentru tratarea crampelor şi a problemelor renale.

Mierea polifloră - Obţinută din nectarul mai multor specii de flori, mierea polifloră variază în privinţa aromei şi a culorii în funcţie de tipul de floare predominant. Bogată în vitaminele B, C şi K, fier, calciu şi potasiu, mierea polifloră stimulează apetitul, facilitează procesul digestiv, îmbunătăţeşte activitatea inimii şi a ficatului, duce la creşterea procentului de hemoglobină din sânge şi este un remediu excelent pentru oboseala fizică şi psihică. Acest tip de miere este recomandat pentru tratarea anorexiei datorită conţinutului bogat în fier. De asemenea, un consum regulat de miere polifloră poate preveni problemele de creştere şi demineralizare a oaselor.

Mierea de floarea soarelui - O miere monofloră care variază coloristic de la galben auriu până la galben închis, cu o dulceaţă specifică şi miros plăcut, mierea de floarea soarelui poate fi fluidă, vâscoasă sau cristalizată cu cristale mari. Este recomandă în cazuri de anemii, stări de surmenaj, efort fizic şi intelectual pentru toate categoriile de vârstă. Este singurul sortiment de miere care conţine lecitină, susţinând procesul de învăţare.

Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri