Administratori de firme, cercetați pentru încălcarea legii(750)


Polițiștii constănțeni au descoperit un tânăr de 23 de ani, administrator al unei societăți, care a prejudiciat statul cu circa 120.000. Acesta a înregistrat în actele contabile unele cheltuieli nereale, cu consecinţa prejudicierii bugetului de stat cu contravaloarea impozitului pe profit şi a TVA aferente. De asemenea, a încercat să se sustragă de la efectuarea de verificări de către organele competente, prin declararea fictivă a sediului social.


În cadrul altei societăţi administrate de către un bărbat în vârstă, de 56 de ani, s-a constatat săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală,constând în înregistrarea în actele contabile a unor cheltuieli nereale, cu consecinţa prejudicierii bugetului de stat cu contravaloarea impozitului pe profit şi a TVA aferente, prejudiciu estimativ fiind de 15.000 lei.

Acţionând în baza Programului ANTIFRAUDĂ, ofiţerii Serviciului Investigarea Fraudelor din cadrul I.P.J. Constanta, au documentat activitatea infracţională a administratorului unei societăţi comerciale, care în perioada octombrie 2012 – aprilie 2013 a reţinut de la angajaţi impozitele pe salarii şi contribuţiile cu reţinere la sursă fără a le vărsa la bugetul general consolidat al statului în termenul legal, creând un prejudiciu de 104.526 lei, faţă de acesta desfăşurându-se cercetări în stare de libertate pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute de art 6 din legea nr 241/2005.

Pentru comiterea aceleiaşi infracţiuni este cercetat în stare de libertate şi administratorul unei societăţi comerciale cu punct de lucru în Eforie Nord. Acesta, în perioada 01.01-31.07.2012 a reţinut de la angajaţi, impozitele pe salarii şi contribuţiile cu reţinere la sursă fără a le vărsa la bugetul general consolidat al statului în termenul legal, creând un prejudiciu în valoare de 14.642 lei.
Totodată, ofiţerii Serviciului Investigarea Fraudelor au documentat activitatea infracţională a administratorului unei societăţi comerciale din Constanţa, care în perioada februarie – aprilie 2013, a reţinut de la angajaţi impozitele pe salarii şi contribuţiile cu reţinere la sursă fără a le vărsa la bugetul general consolidat al statului în termenul legal, creând un prejudiciu de 4.228 lei.
 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri