TERORISM ISLAMIC ŞI AUTO - TERORISM ROMÂNESC

TERORISM ISLAMIC ŞI AUTO - TERORISM ROMÂNESC(1714)


         În sfârşit, de două zile, de lunea de dimineaţa adică, aşa cum face orice om gospodar, ne-am apucat şi noi serios de lupta împotriva terorismului. Abia acum, pentru că prima tentativă a premierului Dacian Cioloş de a ne băga şi pe noi în rândul ţărilor civilizate, ameninţate de terorism, a produs mai mult cimilituri şi chicoteli, decât panică. Ştiam deja cu toţii că atentatele de la Paris şi Bruxelles nu s-au produs pentru că teroriştii au vorbit pe cartele pre-plătite cumpărate la liber din România, ci pentru că responsabilii din Franţa şi Belgia nu şi-au făcut treaba, deşi fuseseră avertizaţi dinainte, inclusiv cu numele şi prenumele atentatorilor.

         De două zile însă, şi la noi e altceva. Am trecut la arme. De luni, în metroul bucureştean (scuzaţi pleonasmul, sigur că bucureştean, pentru că altul nu avem) au apărut patrule de jandarmi echipaţi de război, cu arme automate în mâini. O informaţie foarte serioasă ne-a făcut să intrăm în alertă şi să procedăm astfel. Statul Islamic intenţionează în viitorul foarte apropiat să atace infrastructura unor ţări din Uniunea Europeană.

        Infrastructură, deci. Gata, am răsuflat uşuraţi. Nu este vorba despre România, pentru că noi nu avem infrastructură. Iar pe aia prăpdită pe care o avem, o distrugem noi singuri, fără să ne ajute nici un terorist.

        Ce să facă atentatorii la noi? Să distrugă bucăţelele de autostrăzi pe care le avem? Este rezolvată deja. Pe Autostrada Transilvania, bucata între Sibiu şi Sebeş nici n-am inaugurat-o bine şi s-a crăpat aşa de tare, încât am început să o demolăm singuri. Pe Bucureşti – Piteşti sunt şleauri făcute de TIR-uri în asfalt că nici nu mai trebuie să ţii mâinile pe volan. Merge maşina singură ghidată de ele, ca tramvaiul pe şine. Pe Bucureşti – Constanţa, cel puţin pe suta de kilometri până la Drajna, se poate organiza cu succes raliul gropilor.

       Să poftească domnii terorişti să zădărnicească construcţia de autostrăzi în România? Bifaţi-o şi pe asta ca rezolvată. Anul acesta ne-am propus construcţia a 100 de kilometri de autostradă şi nu se vor realiza în realitate decât aproximativ 50. Reducere la jumătate adică. Pentru promisa de ani de zile Comarnic – Braşov, spre exemplu, nici măcar nu a început licitaţia. Ce terorist ar fi realizat performanţa asta?

        Poate ar dori tororiştii să acţioneze asupra căilor ferate şi să ne încetinească trenurile. Au venit târziu. S-a executat deja. În anul 2010 spre exemplu, întârzierile cumulate ale trenurilor din România au însumat 5 ani şi 3 luni. Adică dacă pleci cu nevasta gravidă dintr-o localitate mai îndepărtată, ajungi la destinaţie cu copilul aproape bun de mers la şcoală. Ce terorist poate întârzia trenurile cu mai mult de cinci ani, aşa cum am reuşit noi singuri? Sau ce terorist ar fi în stare să aranjeze ca trenul care leagă Bucureştiul de Giurgiu, adică pe prima cale ferată din România, să facă astăzi mai mult decât făcea acum 145 de ani de când s-a inaugurat linia?

        Ce ne facem însă dacă or să vrea să ne saboteze podurile? Nu facem nimic. Pentru că e rezolvată şi asta. Podul Calafat – Vidin a fost închis la nici 5 luni de la inaugurare, pentru că era plin de gropi iar bulgarii au descoperit nu mai puţin de 20 de greşeli de execuţie. Cât despre podul de la Giurgiu, ce să mai spunem? Se tot reabilitează de ceva vreme şi nimeni nu poate să ne explice de ce trebuie reabilitat numai pe partea românească şi la bulgari, nu. Nu este acelaşi pod?

        Într-un singur fel ar putea teroriştii să afecteze şi ţara noastră, dacă informaţia cu atacatul infrastructurii din Europa ar fi adevărată. Teroriştii ar putea să ne lase fără directorii de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, să-i răpească şi să-i infiltreze în conducerile companiilor similare din ţările europene. Restul vine de la sine. Praf le fac şi ălora infrastructura, mai ceva decât orice atac terorist. Şi le ciordesc şi banii, ca să nu mai aibă cu ce să le reabiliteze. Adică pagubă pe termen lung.

        Revenim la siguranţa pe care o conferă călătorilor cu metroul bucureştean, băieţii vânjoşi înarmaţi cu AKM-uri. Vă daţi seama cum ar suna ştirea, când ei ar dejuca un eventual atac terorist? Marile agenţii de presă şi posturi de televiziune din lume ar transmite: „Atentat terorist dejucat la metroul din Capitala României, Budapesta. Eroii intervenţiei sunt toţi membri ai unei fundaţii finanţată de George Soros”.
 
jooble.org