Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța
Cine este preşedinte la PNŢCD Constanţa: Chesoi sau Ţapliuc?

Cine este preşedinte la PNŢCD Constanţa: Chesoi sau Ţapliuc?(2576)


Scandalul din PNŢCD este departe de a se fi terminat. În momentul de faţă, funcţia de preşedinte al partidului este revendicată de două persoane, Aurelian Pavelescu şi Vasile Lupu.

Situaţia s-a extins şi la Constanţa, unde atât Tudorel Chesoi cât şi Adrian Ţapliuc susţin fiecare că el este preşedintele organizaţiei de la malul mării.


Aşa cum era de aşteptat, noua conducere care îl are în frunte pe Adrian Ţapliuc doreşte să-şi intre în drepturi, inclusiv să preia documentele şi sediul partidului din Constanţa.

Adrian Ţapliuc susţine că a devenit preşedinte al Organizaţiei Judeţene Constanţa după ce Comitetul Naţional de Conducere al partidului a luat o hotărâre prin care s-a votat dizolvarea Biroului Judeţean de Conducere al Organizaţiei Constanţa, fostul preşedinte Tudorel Chesoi, fiind exclus din partid. Tot prin aceeaşi hotărâre, Ţapliuc spune că a fost desemnat un alt Biroul Judeţean Interimar de Conducere al Organizaţiei PNŢCD Constanţa, el fiind desemnat ca preşedinte interimar.

Din echipa organizaţiei judeţene a PNŢCD pe care a anunţat-o Adrian Ţapliuc, mai fac parte Iulian Paraschiv (prim-vicepreşedinte) şi Alexandru Vitalie Bârlădeanu, Doru Dănilescu, Mihai Pop, Fănică Marcu, Flavius Sohodol, Tănase Calagi, Silviu Becherescu, Cristina Eugenia Badic, Marian Şerban, George Zanfir, Adrian Bolohan, aceştia având calitatea de vicepreşedinţi.

„Tudorel Chesoi nu mai reprezintă nimic pentru partid. Din cauza abaterilor grave ale vechii conduceri, am fost desemnat preşedintele Organizaţiei Judeţene PNŢCD Constanţa. Vechea conducere nu m-a exclus pe mine din partid, pentru că nu avea cum. Chesoi era deja demis din funcţie. Aurelian Pavelescu este preşedintele statutar şi el m-a numit”, a declarat Adrian Ţapliuc.

El mai precizat faptul că mai mulţi reprezentanţi ai PNŢCD, în frunte cu Tudorel Chesoi s-au ales cu plângere penală pentru fals, uz de fals, fals intelectual. Potrivit lui Ţapliuc, împotriva acestora s-a depus o plângere la Curtea de Apel Bucureşti.

„Aceste persoane nu au calitatea de membri ai partidului şi nici calitatea de membri ai Biroului Naţional de Conducere, iar întâlnirea din 1 iunie a BNC nu s-a desfăşurat în cadrul statutar şi nici în sediul partidului. Au fost votate hotărâri, printre care şi aceea de suspendare a preşedintelui Aurelian Pavelescu, prin realizarea de acte întocmite prin săvârşirea de infracţiuni. Tudorel Chesoi, în mod repetat, s-a asociat în mod deschis cu persoane ostile partidului, în scopul blocării bunei funcţionări a organelor statutare şi a semnat în afara cadrului statutar documente fictive”, a mai precizat Ţapliuc.

De partea cealaltă, Tudorel Chesoi susţine în continuare că este preşedinte la Constanţa.
„Ţapliuc nici măcar nu şi-a mai plătit cotizaţia la partid de anul trecut. Aşa că, organizaţia de la Constanţa nu poate fi condusă de o oaie rătăcită a partidului. Ţapliuc este exclus din partid. Hotărârea pe care el o prezintă este nulă deoarece Aurelian Pavelescu este suspendat de drept şi a fost exclus din partid cu 10 voturi pentru, din 15, în şedinţa de la Iaşi. Preşedintele partidului este Vasile Lupu”, a declarat Tudorel Chesoi.
El a mai precizat că ţărăniştii vor să se reorganizeze, motiv pentru care pe 19 octombrie va fi organizat un nou Congres cu delegaţi desemnaţi statutar cu participarea tuturor membrilor PNŢCD.

Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri