Cu ce se mai laudă fostul primar Tusac, dacă politic este tras pe dreapta

Cu ce se mai laudă fostul primar Tusac, dacă politic este tras pe dreapta(2339)


Deși a pierdut alegerile la Mangalia pentru un nou mandat de primar și nu i s-a mai oferit posibilitatea de a candida la parlamentare, fostul primar Claudiu Tusac are motive de laudă.

Principalul motiv de laudă este fiica sa, Elodie, care a terminat liceul Jean Monet din capitală și examenul de evaluare națională cu zece pe linie.
Suntem cei mai fericiti parinti...
Elodie fetita noastra iubita a terminat examenul de Evaluare Nationala cu 10 si media din clasele V-VIII tot 10.... Este in primii 29 de copii din generatiei ei, in Bucuresti.... Media generala 10.
Iar mezinul familiei, Eric a terminat clasa a II a cu F.B.
Vrem sa impartim aceasta bucurie cu invatatorii si profesorii care i-au ajutat si indrumat in viata pe copiii nostrii. Acestora si cadrelor didactice in general le multumim si le uram sanatate si fericire!”
, spune Tusac, într-o postare pe pagina de Facebook.

Claudiu Tusac se mai laudă cu ceva. Cu hotelul pe care îl administrează în stațiunea Jupiter, care poartă numele fiicei. Este un hotel de trei stele căruia fostul primar îi tot face reclamă pe site-urile de socializare, doar-doar va atrage mai mulți turiști. A postat chiar și prețurile practicate...

Eșec după eșec, pe plan politic

Pe plan politic, cariera lui Tusac este în... nisipuri mișcătoare. A pierdut primăria, unde a dorit să candideze, deși sondajele în plasau departe de locul I, după o iarnă catastrofală, în care oamenii au murit de frig în apartamente, și după patru ani de condus cu mână de fier, dar cu rezultate mediocre, Mangalia și stațiunile arondate. Dovadă: actualul primar, susținut chiar de PSD, partidul lui Tusac, spune că în ultimii ani s-au făcut cheltuiei cu nemiluita, fiind acum nevoit să împrumute milioane de lei pentru plata arieratelor.

Tusac a fost convins, cu chiu cu vai, să se retragă, din cursa pentru primărie, promițându-i-se o candidatură la parlamentare. Nu s-a retras însă decât după ce i-a cerut explicit acest lucru șeful PSD, Radu Mazăre. Neoficial, Tusac a fost susținut de vicepreședintele PSD, Nicușor Constantinescu. Oricine ar fi candidat sub umbrela USL ar fi câștigat, dovadă că mandatul a fost adjudecat de Victor Manea. Nu a fost cazul lui Tusac, pentru că nu i s-a mai dat voie să candideze, colegiul revenind liberalilor. "Vreau să vă asigur însă că nu voi părăsi Mangalia şi nu voi părăsi locuitorii acestui oraş. Voi candida în toamnă pentru postul de deputat de Mangalia pe lista USL. Din această funcţie voi putea să fac ceea ce ştiu mai bine, adică să aduc fonduri europene, să aduc investiţii şi locuri de muncă în Mangalia”, spunea Tusac în 2012. Pentru că nu a prins nici un loc de parlamentar, i s-a promis un post de secretar de stat în Guvern. Ar fi urmat să-l ia sub aripa sa celebrul Valerică, adică Valentin Preda, cel care însă a avut ulterior probleme cu DNA. Și are încă.

În concluzie, Tusac s-a ales cu... praful de pe tobă. Fotografiile sale de profil de pe site-urile de socializare îl prezintă încă în ipostaza de primar al Mangaliei, semn că ar regreta funcția ocupată din 2008 până în 2012.
 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri