Nou serviciu electronic la Casa de Pensii(806)


Casa Naţională de Pensii Publice (CNPP) dispune de un serviciu electronic prin intermediul căruia orice persoană poate afla informaţii precum stagiul de cotizare realizat sau vârsta la care poate solicita înscrierea la una dintre categoriile de pensie existente.

Cei interesati de astfel de informaţii le pot accesa online, gratuit, la adresa https://www.cnpp.ro/home accesând fereastra “De ce să imi fac cont?” şi urmând întocmai procedurile indicate acolo.

Pentru crearea unui cont online vizitatorii trebuie să citească descrierea fluxului de creare utilizator şi să îşi exprime acordul pentru condiţiile de utilizare a portalului CNPP. Acordul este considerat a fi asumat prin introducerea datelor specifice cererii de creare cont.
Pentru identificarea unică a utilizatorului este necesară completarea formularului de creare cont. Toate campurile marcate cu “ * “ sunt obligatorii şi salvarea cererii nu este posibilă daca acestea nu sunt completate. Datele introduse trebuie să fie conforme cu realitatea.
Structura formularului este următoarea :
Date de identificare:
• Numele şi prenumele
• CNP
• Adresa de e-mail
• Act de identitate
• Adresa de domiciliu.
După finalizarea completării formularului, acesta se printeaza pentru a putea fi semnat în original.


Solicitantul se va prezenta personal cu cererea semnată la sediul Casei Judeţene de Pensii Constanţa, la parter, camera P04 - Registratura, împreună cu actul de identitate în original şi copie.

Cererea va fi procesată şi aprobată după care datele de acces (nume utilizator şi parolă) vor fi transmise solicitantului, pe e-mailul specificat de acesta în cerere.

Trebuie precizat faptul ca solicitantii care deţin astfel de conturi vor putea obţine date referitoare doar la stagiile de cotizare prestate după 01.04.2001 iar în ceea ce priveşte condiţiile de pensionare se pot obţine informaţii cu privire la data ieşirii la pensie, nu şi amănunte în legatură cu cuantumul acesteia.
 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri