E. COLI – BACTERIA REZISTENTĂ LA TEHNOCRAŢIE

E. COLI – BACTERIA REZISTENTĂ LA TEHNOCRAŢIE(2131)


 Tehnocratul Achimaş, ministrul Sănătăţii, este frustrat. De altceva nu este în stare. Asta este singura soluţie tehnocrată pe care a găsit-o frusto-tehnocratul, la o situaţie de o gravitate extremă: să se declare frustrat. Şi atât!

 E. coli. Un nume care a devenit, de mai bine de două săptămâni încoace, sinonim cu moartea. Da! Aceasta este realitatea cruntă. Ne mor bebeluşii în spital, sub privirile neputincioase ale medicilor. Un bilanţ tragic. Trei bebeluşi morţi în numai 10 zile. Opt în stare foarte gravă, fac dializă. Alţi zece în stare ceva mai bună, rămân internaţi în spital, sub strictă supraveghere.

 Faţă de toate acestea, Achimaş are o singură soluţie: este frustrat. Frustrat de faptul că de două săptămâni, o anchetă care a demarat extrem de târziu, nu a dat până acum nici un răspuns la întrebarea: de unde au contactat bebeluşii bacteria ucigaşă? Ministrul nu spune însă că ancheta este desfăşurată de chiar oamenii din directa sa subordine. Care au cercetat zahărul, portocalele, laptele praf, scutecelele, biberoanele şi ce mama dracului or mai fi cercetat, fără să fie însă capabili să răspundă la această întrebare simplă, care înseamnă prevenţie, prevenţie care ar putea salva viaţa altor bebeluşi sănătoşi, aflaţi acum în pericol de moarte.

 Sunteţi frustrat, domnu’ tehnocrat? Dar pe părinţii care şi-au pierdut copiii, i-aţi întrebat cum sunt? Pe cei ai căror copii se zbat între viaţă şi moarte, i-aţi întrebat? Pe părinţii care nu mai ştiu ce să le dea de mâncare şi cum să se poarte cu copiii lor care, din fericire, sunt încă sănătoşi, i-aţi întrebat? I-aţi întrebat dacă le pasă de frustrările dumneavoastră tehnocratice? I-aţi întrebat ce părere au despre tehno-prostia şi tehno-nesimţirea dumnevoastră şi a subalternilor dumneavoastră?

 Alunecosul tehnocrat Dacian Cioloş încearcă să scape şi din această situaţie mai mult decât gravă, patinând după o tehnică de spălare pe mâini destul de rudimentară: „nu eu, ci subalternii sunt vinovaţi”. Cioloş i-a cerut lui Achimaş să-i raporteze în fiecare zi care este situaţia în criza bebeluşilor infectaţi cu Rotavirus.


 Haideţi să vă spunem noi, domnule prim-ministru, care-i situaţia, că poate lui Achimaş i-a împletit frustrarea limba.

 E jale!

 Nu s-a găsit nici o soluţie de prevenţie. Nu se ştie cauza. Îmbolnăvirile continuă, dar se minte ca pe vremea lui Ceauşescu. În spitalul din Piteşti, adică fix acolo de unde au venit la Bucureşti cei mai mulţi copii bolnavi, au mai fost internaţi vineri după-amiaza încă patru bebeluşi infestaţi cu Rotavirus. Eveniment care a fost trecut sub tăcere.

 Mai aflaţi că Mafia medicamentelor îşi arată din nou colţii hidoşi. Comerţul cu viaţa şi sănătatea oamenilor, în acest caz, a unor copilaşi nevinovaţi, nu are scrupule. Chiar şi Achimaş, aşa frustrat cum este, recunoaşte că sunt medicamente care lipsesc din spitale. Dar, ca să protejeze această Mafie care de cele mai multe ori numeşte ministrul Sănătăţii, Achimaş minte ca un frustrat: „În acest caz, medicamnetele nu lipsesc”.

Nu lipsesc medicamentele convenţionale şi cele care aduc profit Mafiei, medicamente care s-a văzut cât sunt de eficiente: trei bebeluşi morţi, alţi opt se zbat între viaţă şi moarte. Adică medicamente precum apa cea sfinţită: nici n-ajută, nici nu strică. Ce n-o să vă spună frustrato-tehnocratul Achimaş, domnule premier, este că pe piaţa mondială există medicamente eficiente împotriva acestei bacterii, medicamente şi tratamente care ar fi salvat viaţa micuţilor, dar care nu se găsesc la noi pentru că Mafia medicamnetelor nu a vrut să le aducă şi să le comercializeze. Mai exact, medicamnetele nu sunt autorizate pentru a fi folosite în România. Cu alte cuvinte, ceea ce este bun în ţări unde sănătatea cu adevărat tratează cetăţenii, la noi mai stăm pe gânduri dacă să aplicăm.

 Şi vă mai spunem noi, domnule premier. Medicii de la Piteşti au trimis foarte târziu copilaşii bolnavi la spital la Bucureşti, iar asta nu era greu de constatat de către echipa de control şi astfel Achimaş nu ar mai fi fost aşa de frustrat.

 Şi v-am mai spune ceva, domnule Cioloş. După tragedia de la „Colectiv” a căzut un guvern.

 Ce credeţi că ar trebui să se întâmple cu un guvern incapabil să gestioneze o criză în care mor bebeluşi şi nimeni nu are habar ce măsuri trebuie luate pentru a se stopa nenorocirea?


 Nu de alta, dar tinerii frumoşi liberi, ar vrea să aibă copii frumoşi şi în viaţă.
 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri