Daciana Sârbu a participat, la Bruxelles, la atelierul de lucru la nivel înalt al Organizației Mondiale a Sănătății, dedicat politicilor de nutriţie

Daciana Sârbu a participat, la Bruxelles, la atelierul de lucru la nivel înalt al Organizației Mondiale a Sănătății, dedicat politicilor de nutriţie(989)


Efectele dezastruoase pe care opțiunile alimentare greșite le pot avea asupra sanatăţii trebuie explicate mai clar, nu doar către publicul larg, ci şi în rândul decidenţilor politici europeni, care nu sunt încă suficient de informați în legătură cu acest subiect şi nici suficient de hotărâți să creeze politici eficiente pentru a combate fenomenul obezității, a afirmat Daciana Sârbu la Bruxelles, în cadrul atelierului de lucru la nivel înalt dedicat politicilor de nutriție, inițiat de Organizația Mondială a Sănătăţii şi Președinția olandeză a Consiliului UE.

Eurodeputata a insistat în mesajul său şi asupra nevoii de blocare a promovării către copii a alimentelor nesănătoase, pe care o consideră una dintre cele mai importante şi urgente măsuri necesare la nivel european. O altă temă dezvoltată de Daciana Sârbu a fost necesitatea ca Uniunea Europeană să-şi stabilească ținte şi obiective clare în privința obezității, pentru ca principiile şi strategiile adoptate să aibă cu adevărat aplicabilitate şi rezultate concrete.

Evenimentul, intitulat “Alimentație mai bună pentru o stare de sănătate mai bună” (Better Food for Better Health), a avut ca temă prioritatea de a îmbunătăţi obiceiurile alimentare ale cetățenilor europeni, în condițiile amplificării fenomenului obezității. În cadrul atelierului de lucru au fost prezentate argumente științifice privind legătura dintre consumul de alimente nocive şi bolile cronice asociate nutriției.

La dezbatere au participat Dr Roberto Bertollini, reprezentantul Organizației Mondiale a Sănătăţii la Uniunea Europeană, Dr Angelique Berg – în numele Președinției olandeze a Consiliului, alături de experți în nutriție, reprezentanți ai organizațiilor consumatorilor, ai Comisiei Europene şi Parlamentului European, precum şi ai companiilor din domeniul alimentar.

Un subiect aparte a fost nevoia reformulării alimentelor, cu accent pe reducerea cantităților de sare, grăsimi trans, zahăr şi calorii. Atelierul de lucru are un rol pregătitor pentru conferința dedicată îmbunătăţirii produselor alimentare, organizată de Președinția olandeză a Consiliului UE pe 22-23 februarie 2016.
 
jooble.org