Dani Grigore şi provocarea celor 366 de zile de alergat zilnic!

Dani Grigore şi provocarea celor 366 de zile de alergat zilnic!(3996)


1) Cum ţi-a venit ideea acestui obicei de a alerga 5 km zilnic timp de 1 an?
 Totul se leagă de trecutul şi de viitorul nostru. Distanţa de 5 km nu a fost aleasă la întâmplare; pe vremea când eram student în UK alergam periodic din Ramsgate (unde locuiam) în Broadstairs (unde era sala la care mă antrenam), iar distanţa pe malul mării era de 5 km. Era o plăcere să alergi printr-un parc ce se întindea pe 3 km lungime şi să priveşti Franţa. Pentru a nu uita acea perioadă în care m-am decis să fac ce îmi place tot restul vieţii, mi-am propus să alerg zilnic timp de 366 de zile 5 km. Pe lângă această amintire, mă pregătesc în acelaşi timp pentru alte competiţii şi în plus lupt zilnic cu mine, cu latura pe care o avem cu toţii, cea în care îţi doreşti să alegi activităţile cele mai uşoare. Pentru ca această competiţie să fie şi mai interesantă şi pentru a fi mai motivat să alerg cele 366 de zile fără pauză,de luna aceasta voi alerga pentru "HOPE AND HOMES CHILDREN ROM NIA",o fundaţie care se ocupă de strângerea de fonduri pentru copiii care nu au o viaţă la fel de frumoasă ca a noastră. Dacă mă vedeţi prin oraş că alerg cu un tricou albastru pe mine, gândiţi-va că alerg pentru o cauza nobilă.
2) Cum ai reuşit să te mobilizezi în dimineţile friguroase din ianuarie ?
Aici nici eu nu pot să răspund,cred că am fost foarte motivat pentru că am făcut tot public şi trebuia să ies la alergat. Am alergat cel mai greu pe o temperatură de -15 grade cu un vânt de 70 km/h pe malul mării. Nu îmi era frig când alergam,pentru că te încălzeşti imediat,mai greu îmi era când făceam poza mea zilnică. Am luptat cu mine, cu vremea şi până acum am ieşit învingător. Din exterior alergarea aceasta pare dificilă, dar când o faci din plăcere cele 30 de minute sunt o bucurie şi o meditaţie în acelaşi timp. Mă bucur de energia mea într-un mod constructiv.
3) La ce curse , crosuri şi maratonuri intenţionezi să participi în 2016?
...şi încă câte mi-am propus. Pentru început voi alerga Maratonul Nisipului din Mamaia, după am Maratonul din Braşov, un half iron prin ţară, un half iron (2 km înot, 90 km bicicletă, 21 km alergat) în afară ţării, Maratonul din Bucureşti,Triathlon-ul din Mamaia,Transfier-ul, Fără Asfalt 1 şi 2 şi lista continuă. Nu sunt multe,nu sunt uşoare,dar când mă gândesc că o fac pentru strângerea de fonduri pentru cei mici,totul este o joacă de copii. P.S. Vreau să pedalez până în Bucureşti,iar dacă voi avea energie şi timp mă voi întoarce acasă în aceiaşi zi.
4) Cine ţi s-a alăturat până acum şi pe cine mai încurajezi să adopte această reţetă?
La acest capitol vă voi spune că vreau să mă bucur singur de energia mea, dar şi de timpul liber. Alergarea cea mai bună se face de unul singur,nu este obligatoriu ca alergarea să se facă în grup. Prin activitatea mea îmi doresc să scot multe persoane la alergat, dar este greu pentru că nu vor să iasă din zona lor de confort. Aştept să văd mai multă activitate prin Martie şi atunci voi organiza alergări,dar până atunci îi motivez.

5) Chiar dacă este prematur să te întreb, ce ne pregăteşti pentru 2017?
La această întrebare mă gândesc şi eu. Ce rămâne să mai fac la anul? Probabil că voi face un IRON MAN şi voi alerga un ultramaraton. Oricum, este devreme şi vreau să mă gândesc la prezent şi mai puţin la viitor. Trebuie să mă bucur de fiecare zi din 2016!
https://m.facebook.com/danigrigorecoach
 

OMD MAMAIA CONSTANTAjooble.org ziare, stiri