Mărfuri contrafăcute reţinute de inspectorii vamali(899)           În data de 05 februarie 2016 inspectorii vamali de la Biroul vamal de frontieră Constanţa sud, actionând în baza analizei de risc, au procedat la efectuarea controlului amănunţit a unui container sosit din China cu destinaţia Hamburg.
Urmare controlului fizic de specialitate efectuat, inspectorii vamali au reţinut 1900 căşti audio telefon design APPLE şi 300 bucăţi genţi damă din înlocuitor, cu semn figurativ CHANEL, bunuri susceptibile a aduce atingere unui drept de proprietate intelectuală. Valoarea totală a acestora, dacă ar fi fost comercializate la valoarea bunului original este de aproximativ 88 500 euro.
  Conform prevederilor Regulamentului (UE) nr. 608/2013 şi a Legii nr. 344/2005 privind unele măsuri pentru asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală în cadrul operaţiunilor de vămuire, autoritatea vamală a reţinut bunurile contrafăcute în vederea trimiterii spre expertizare, la finalizarea cazului urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.
 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri