Semaforul vostru, viaţa noastră…

Semaforul vostru, viaţa noastră…(3094)


Locuiesc de când m-am născut în acelaşi cartier Tomis 2 şi cunosc, măcar din vedere, pe o rază de câteva străzi şi câteva blocuri, majoritatea vecinilor indiferent de vârstă. Parcările, trotuarele, cleptomanii şi alte probleme nu urmează să fie tratate în acest articol pentru că de câteva luni sesizăm tacit o problemă simplă,  care dăinuie fără răsunet, dar ar putea avea consecinţe dezastruoase. Nu intenţionez să adopt o atitudine acidă în rândurile următoare şi nici nu doresc să caut vinovatul principal, însă ceea ce se întâmplă ne pune pe toţi în pericol.
            Este vorba despre semaforul trecerii de pietoni de la intersecţia străzilor Nicolae Iorga şi Mircea cel Bătrân care ,,refuză” să se mai aprindă de luni bune. Locuind în acest cartier de un sfert de secol am vie amintirea neplăcută a mai multor accidente întâmplate în această intersecţie unde numeroşi constănţeni şi-au pierdut viaţa sau au fost grav răniţi.
            Haideţi să remediem urgent problema înainte ca încă o tragedie să ne întristeze din nou primele pagini din ziare. Trebuie să realizăm că ne expunem la pericole majore din cauza acesteor neglijenţe şi că atitudinea corectă ar fi să încercăm mereu să prevenim nenorocirile, decât să le reparăm sau vindecăm.
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri