Constănțenii au înțeles că pot fi înșelați prin metoda accidentul(744)


Ieri, polițiștii Secției 5 din Constanța au fost sesizați de o femeie, care reclama că a fost victima unei tentative la infracțiunea de înșelăciune prin metoda ” Accidentul”.


Astfel, la data de 18.01.2016, orele 15:16, femeia a fost contactată telefonic pe telefonul fix de către o persoană de sex bărbătesc necunoscută, care s-a recomandat a fi doctor, aducându-i la cunoștință că fiica ei a fost victima unui accident rutier în urma căruia a suferit mai multe leziuni, aceasta fiind în stare gravă la spital. În continuare, autorul a cerut suma de 4000 euro.


Persoana vătămată i-a comunicat faptul că nu dispune decât de suma de 2000 lei, sumă cu care autorul a fost de acord, spunând ca va veni la domiciliul ei în cel mai scurt timp pentru a o ridica.


Convorbirea a durat aproximativ 5-7 minute, după care persoana vătămată a luat legătura cu o vecină și ulterior cu fiica sa, dându-și seama că cele expuse nu sunt reale, moment în care a apelat SNUAU 112.


POLIŢIŞTII REAMINTESC CONSTĂNŢENILOR:

Ca în astfel de cazuri, în care sunt contactaţi telefonic şi li se solicită diferite sume de bani, pentru rezolvarea unor probleme survenite în urma unor accidente, prin darea de bani unor persoane, să se apeleze imediat SNUAU 112 sau Poliţia, pentru a se verifica veridicitatea informaţiilor primite.


Astfel, poliţiştii pot interveni pentru prevenirea comiterii unor înşelăciuni, iar persoanele care intenţionează să comită astfel de fapte să fie identificate, depistate şi trase la răspundere penală

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri