Probleme la Școala 30. Se caută soluții. UPDATE

Probleme la Școala 30. Se caută soluții. UPDATE(1153)


Profesorii de la Școala Gheorghe Țițeica au intrat în grevă japoneză, iar sute de părinți au fost alături de ei. Cu toții sunt nemulțumiți de faptul că Școala 6 a fost propusă să devină structură a școlii lor.

”Este exclus ca consilierii PSD, indiferent de poziția pe care au avut-o în comisie, să ia o asemenea hotărâre. Școala 30 trebuie să rămână cel puțin ce este în momentul de față, adică un centru de excelență. Școala 6 trece prin anumite probleme și sunt convins că se vor găsi soluții și pentru ea, așa cum în anii anteriori s-au găsit și pentru Școala 5”, a spus primarul Decebal Făgădău.

Acesta ne-a explicat și cum funcționează rețeaua școlară. ”Potrivit legii, Consiliul Local organizează rețeaua școlară, trimite spre avizare la ISJ, și Consiliul Local hotărăște. În situația în care există un conflict între propuneri și aviz, rămâne valabilă rețeaua școlară din anul anterior”, a spus acesta.

Președintele Comisiei pentru Învățământ din cadrul Consiliului Local, Mariana Cojoc, a venit în fața elevilor și a spus că este delegată de către primarul Decebal Făgădău să spună că această comasare nu se va mai face. ”Este o propunere. Consilierii locali vor vota împotrivă”, a spus aceasta. Vestea a fost primită cu aplauze și urale de părinți.
Din păcate însă, lucrurile nu se opresc aici. Inspectorul școlar general, Gabriela Bucovală, care a refuzat să vorbească dimineață cu presa, a convocat din scurt o conferință de presă în care a declarat că, dacă vor face acest lucru, consilierii vor încălca legea. ”Dacă vor vota împotrivă este un vot contrar legii. Voi acționa conform legii”, a spus aceasta. Întreabată ce va face efectiv a spus: ”Voi vedea, voi întreba ministerul care sunt pârghiile legale prin care trebuie să acționez”, a spus ea. Există posibilitatea ca astăzi să se emită un nou aviz conform, dacă se dorește.

LTIMA ORĂ. Primarul Decebal Făgădău a anunțat că problema școlii 30 s-a rezolvat, prin comasarea școlilor 5 și 6, care au probleme comune. Acesta spune că este timp și pentru întrunirea unui Consiliu de Administrația la ISJ.
jooble.org