Deputatul Remus Cernea infirmă că ar fi homosexual

Deputatul Remus Cernea infirmă că ar fi homosexual(1132)


Deputatul Colegiului 9 din Constanţa, Remus Cernea, a infirmat orice zvon cu referire la faptul că ar fi homosexual. Parlamentarul spune că nu face altceva decât să apere drepturile minorităţilor din România, indiferent care ar fi ele. El a atras atenţia că, dacă aperi drepturile homosexualilor, nu înseamnă că eşti homosexual, aşa cum pentru a apăra drepturile femeilor nu trebuie să fii femeie. Cernea a explicat că, de regulă, face parte din comunitatea heterosexualilor.


„Implicându-mă în astfel de cauze, mă simt parte a tuturor comunităţilor discriminate din România şi de pretutindeni, astfel că da, mă consider homosexual, în egală măsură cu a mă considera femeie, în egală măsură cu a mă considera evreu, în egală măsură cu a mă considera rom, maghiar, membru al unei comunităţi religioase minoritare. Asta în ciuda faptului că de regulă fac parte din grupuri dominante în societatea noastră, şi anume bărbat, rasă albă caucaziană, heterosexual şi etnic român”, a declarat Cernea.


El a mai declarat că se consideră orice este necesar pentru apărarea acestor drepturi: femeie, evreu, maghiar sau homosexual. Politicianul a propus, de curând, legea privind parteneriatul civil menit să sprijine cuplurile homosexuale care trăiesc în concubinaj, motiv pentru care unii l-au bănuit că ar avea alte orientări sexuale.


Proiectul legii parteneriatului civil este menit să vină în ajutorul cuplurilor care nu şi-au oficializat relaţia, indiferent de orientarea sexuală.
„Cred că este nevoie de o astfel de legislaţie, cred că este o legislaţie care va veni în ajutorul foarte multor cupluri care trăiesc împreună, dar care nu şi-au oficializat relaţia prin căsătorie”, a declarat Remus Cernea.
Prin iniţiativa sa, deputatul crede că va aduce bucurie multor cetăţeni care trăiesc împreună, dar care nu au ajuns în faţa stării civile.
„Conform estimărilor, sunt aproximativ un milion de cetăţeni români care trăiesc în forme de asociere nerecunoscute deocamdată de lege şi pe care parteneriatul civil ar putea să le reglementeze şi cred că acest lucru ar putea fi foarte bun pentru România şi pentru foarte mulţi cetăţeni”, a mai precizat Cernea.


Deputatul speră să obţină susţinerea grupurilor PDL şi PSD, motivând că este o lege nediscriminatorie, care este adoptată de 16 state europene.
„Parteneriatul civil este introdus în Europa în numeroase ţări, aproximativ 16 ţări deja au legislaţie în acest domeniu. Sper ca legea să obţină susţinerea grupurilor PSD şi PNL şi poate şi a altor grupuri pentru că este o lege nediscriminatorie care va permite celor doi parteneri, indiferent de orientarea lor sexuală, să poată, spre exemplu, să obţină credite însumând veniturile amândurora, să poată să-şi lase moştenire, pentru că pe parcursul mai multor ani de convieţuire e posibil să acumuleze anumite bunuri, anumite proprietăţi şi este normal ca atunci când unul dintre ei dispare să poată să lase moştenire celuilalt, altfel familia celui dispărut ar urma să preia bunurile respective, ceea ce este incorect. De asemenea, în cazul în care unul dintre parteneri trebuie să apeleze la facilităţi de sănătate, are nevoie de îngrijire de sănătate, poate beneficia de aceasta în baza asigurării de sănătate a celuilalt partener“, a mai declarat parlamentarul.

OMD MAMAIA CONSTANTAjooble.org ziare, stiri