Cum a fost Boboteaza în Constanța. FOTO. VIDEO

Cum a fost Boboteaza în Constanța. FOTO. VIDEO(754)


La ceremoniile organizate astăzi, de Bobotează, în municipiul Constanța au participat circa 7.000 de persoane. Slujba a fost susținută de IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului. După Sfânta Liturghie în cinstea Botezului Domnului, clerul şi credincioşii au pornit într-o procesiune până pe faleza Cazinoului, unde a început slujba de sfinţire a apelor.

Arhiepiscopul Tomisului a urcat într-o şalupă şi a plecat în larg pentru a arunca în apă cele trei cruci din lemn. Paisprezece tineri care purtau costume de scafandru, aflaţi pe două nave, s-au aruncat în mare pentru recuperarea crucilor şi aducerea lor la mal.
Crucile au fost prinde de doi scafandri profesioniști și de un… inginer constructor. "Este a doua oară când sar după cruce, am mai fost şi acum patru ani, dar este prima oară când prind crucea, sper să nu fie ultima. Vreau să-mi aducă multă sănătate mie şi familiei", a declarant el.


"Această sărbătoare trebuie să ne înnobileze pe toţi, să ne ridice din amorţeală, este apa vieţii, Agheasma cea Mare, şi marea şi pământul s-au sfinţit astăzi cu Agheasma cea Mare şi sufletele noastre trebuie să se sfinţească şi să simţim cu toţii bucuria Bobotezii. Boboteaza este cu daruri bogate, cu daruri multe, darurile Sfântului Duh intră în apă astăzi, de aceea să luăm această apă sfinţită până pe 14, să ne sfinţim cu toţii. Se sfinţeşte firea întreagă dimprejurul nostru, cu atât mai mult trebuie noi să ne sfinţim şi să fim cu luare aminte, cu înţelepciune, cu răbdare, cu credinţă, când ne rugăm, să avem pace şi bucurie atunci când ne rugăm. (…) Vă dorim tuturor să simţiţi bucuria Bobotezii şi a Anului Nou şi anul acesta să-l parcurgem cu mai multă înţelepciune, cu rugăciune, cu credinţă, cu cuminţenie, cu mai multă iubire, să nu ne dezbinăm, să nu mai fim unul contra altuia, să fim toţi o familie, Boboteaza ne înfrăţeşte pe toţi pentru că apele Iordanului se prefac în vindecări cu venirea Domnului. La mulţi ani! Să ne ajute Dumnezeu tuturor", a declarat arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie.

La final, mii de oameni s-au îmbulzit pentru a pune mâna pe cât mai multe sticle de aghiazmă.

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri