Primăria Constanța a convocat Comandamentul de iarnă(752)


Astăzi, la sediul Primăriei Municipiului Constanța, s-a întrunit Comandamentul de iarnă care gestionează situațiile de urgență pe timpul sezonului rece 2015 – 2016.
Au fost prezenți: președintele comandamentului, domnul viceprimar Decebal Făgădău, vicepreședinții: director executiv adjunct Ionuț Pripiși, șef serviciu Inspectoratul de Protecție Civilă, Ștefan Taran și membri: Dragoș Morcov, șef serviciu Igienă Publică, Dan Bratu, director executiv Poliția Locală, Liviu Tramudana, șef serviciu Relații Internaționale, precum și Dănuț Opreanu, inginer la S.C.Polaris S.A.
În urma prognozei meteorologice din 02.01.2016,orele 14.00 emisă de Administrația Națională de Meteorologie, Centrul Meteorologic General Dobrogea, care anunță fulguieli în zona de coastă, vânt moderat și temperaturi minime cuprinse între -13 și -10 grade, s-au hotărât următoarele măsuri:
- începând cu ora 13.00 au ieșit pe teren 8 sărărițe, 20 de autospeciale cu lamă și sunt pe stand by 5 autogredere, 42 de încărcătoare frontale buldo și 22 wole precum și 35 de autobasculante transport zăpadă.
- stocul materialului antiderapant pregătit este de 6000 de tone de amestec de nisip și clorură de sodium iar stocul de motorină este de 3000 de tone.
- Poliția Locală este prezentă în teren cu 5 echipaje motorizate pentru fluidizarea și descongestionarea traficului rutier.
- la adăpostul pentru oamenii străzii, situat pe strada Soveja, lângă Gravity Park, sunt pregătite 20 de paturi, pături și ceai cald pentru persoanele consultate și trimise de Spitalul Județean Constanța.
- agenții economici au fost notificați să curețe de zăpadă sau polei zonele adiacente lor.
- de asemenea autoritățile Portului Constanța au fost notificate în același sens.

„Rugăm conducătorii auto să nu parcheze în locuri care ar ingreuna desfășurarea utilajelor de deszăpezire și să limiteze pe cât posibil deplasările pe drumurile publice cu autoturismel, proprietate personală.
Vă reamintim că există un Dispecerat de Situații de Urgență al Primăriei Municipiului Constanța care răspunde non stop la numărul de telefon 0241550055”, au precizat reprezentanții Primăriei Constanța.

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri