Decebal Făgădău își cere scuze constănțenilor care au înghețat de frig în apartamente

Decebal Făgădău își cere scuze constănțenilor care au înghețat de frig în apartamente(1029)


Având în vedere faptul că în prima zi cu temperaturi negative Electrocentrale Constanța S.A. (CET Palas) a oprit furnizarea căldurii către constănțeni cu mult peste intervalul anunțat, primarul interimar Decebal Făgădău a făcut următoarele precizări:
- în data de 28 decembrie, ora 17:21, am fost anunțat că CET Palas înregistrează o avarie și că va întrerupe total (în tot municipiul Constanța) livrarea agentului termic în data de 29 decembrie în intervalul orar 8:00 – 17:00;
- în data de 29 decembrie, ora 17:00, am fost anunțat telefonic că livrarea agentului termic va începe la ora 19:00;
- în realitate, furnizarea agentului termic a început gradual abia în jurul orei 23:00;
- punctele termice ale RADET Constanța erau pregătite corespunzător și au reluat imediat distribuția căldurii către constănțeni;
- sistemul a funcționat la parametri optimi abia în jurul orei 3:00 dimineața (30 decembrie);
- am fost în contact permanent cu conducerea RADET Constanța, chiar dacă Electrocentrale Constanța S.A. nu a mai răspuns apelurilor noastre.

”Ținând cont că municipalitatea și constănțenii au făcut eforturi fără precedent pentru a plăti în avans sume substanțiale tocmai pentru buna funcționare a sistemului de alimentare cu energie termică, consider că întreaga responsabilitate pentru situația creată aparține Electrocentrale Constanța S.A.
Este inacceptabil ca întreg orașul să stea în frig pentru că cineva nu și-a făcut treaba! Totodată, este insultătoare pentru constănțeni lipsa totală de comunicare din partea CET Palas.
Electrocentrale Constanța S.A. are nu doar condițiile, ci și obligația legală să furnizeze neîntrerupt agent termic, precum și datoria de a se asigura, anterior sezonului rece, că instalațiile funcționează și sunt pregătite în permanență.
Solicit conducerii CET Palas să prezinte de urgență scuze constănțenilor și să ia toate măsurile pentru ca asemenea situații să nu se mai repete!
Am solicitat Ministerului Energiei să facă o analiză rapidă și serioasă a activității Electrocentrale Constanța S.A. și am informat Instituția Prefectului asupra situației create.
Îmi cer scuze tuturor celor ce și-au petrecut aproape o zi în frig și îi asigur că voi face tot ceea ce ține de mine pentru a avea căldură în case”, a declarat primarul interimar Decebal Făgădău.
 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri