Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța

Un turc, prins cu țigări de contrabandă la graniță(890)


Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în P.T.F. Ostrov un cetăţean turc care a încercat să introducă în ţară 7.000 ţigarete, ascunse sub bancheta din spate a unui autoturism înmatriculat în Turcia.

În data de 30.12.2015, în jurul orei 02.15, în Punctul de Trecere a Frontierei Ostrov, judeţul Constanţa s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţeanul turc B. Akalin, în vârstă de 24 de ani, care conducea un autoturism marca Renault, înmatriculat în Turcia.
În urma controlului amănunţit, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunse sub bancheta din spate a autoturismului, 345 de pachete cu ţigări netimbrate, marca „Ashima”.
Conducătorul auto a declarat că a achiziţionat ţigaretele de pe teritoriul Turciei şi nu a putut prezenta documente justificative, astfel încât cele 6.900 de ţigarete, evaluate la aproximativ 4.500 lei, au fost ridicate de către poliţiştii de frontieră în vederea confiscării conform procedurilor legale, iar bărbatul în cauză a fost sancţionat contravenţional conform art. 1, lit. e din Legea 12/1990 actualizată.

Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri