Asociaţia Civică „Pentru Constanţa” le-a oferit constănţenilor un concert de Crăciun

Asociaţia Civică „Pentru Constanţa” le-a oferit constănţenilor un concert de Crăciun(961)


Asociaţia Civică „Pentru Constanţa” le-a oferit constănţenilor, ca dar de Crăciun, un concert organizat în Piaţa Far.
Evenimentul face parte din campania „Iubește Constanța”, al cărei scop este să redea constănţenilor Constanţa frumoasă, să le arate Constanţa altfel.
Constănţenii s-au bucurat de spectacolul oferit de orchestra mundiColour, condusă de maestrul Daniel Jinga, care a avut alături, pe scenă, corul Accoustic, pe solistul Daniel Lazăr şi pe soprana Ana Cebotari. De asemenea, actorii de la Clubul Amicii au oferit un spectacol foarte apreciat de cei mici, dar şi de părinţi. Vedeta serii a fost îndrăgita Delia, care a interpretat cele mai cunoscute melodii ale sale, dar şi cover-uri, spre bucuria celor peste 3000 de spectatori. De la eveniment nu a lipsit nici Moş Crăciun, care le-a oferit cadouri copiilor.
Vergil Chiţac, preşedintele Asociaţiei Civice „Pentru Constanţa”, le-a urat celor prezenţi sărbători fericite şi le-a prezentat activitatea ONG-ului pe care îl conduce.
„Mă bucur tare mult că sunteţi atât de mulţi şi că împreună facem ceva în spiritul sărbătorilor de iarnă. (…) Noi ne dorim ca astfel de manifestări să nu fie ceva extraordinar, ci ceva normal în oraşul nostru. Asociaţia Civică „Pentru Constanţa” s-a născut în 2014 dintr-un vis. Am visat că putem să îi determinăm pe concetățenii noștri să iubească marea, să fie conștienți că marea este parte a vieții lor şi că pentru a beneficia de mare trebuie să o cunoască şi să se împrietenească cu ea. Ca atare, în 2014 am organizat Regata Marilor Velierelor pentru prima dată în Marea Neagră când aici, în Portul Constanţa, am adus unele dintre cele mai mari veliere din lume şi circa 300.000 de constănţeni şi de români s-au bucurat de eveniment, ceea ce este un succes enorm. Ar trebui să amintim şi de acţiunile pe care le-am desfăşurat în cadrul campaniei Iubeşte Marea sau Marinar pentru o zi. Cu timpul, registrul acţiunilor noastre s-a diversificat. Am făcut şi caritate, am adus o rază de speranţă şi de iubire copiilor de la Centrul de Plasament Micul Rotterdam. Să ştiţi că am fost extrem de plăcut impresionat să văd acolo un grup de profesoare extrem de dăruite, profesioniste, dar mai mult decât atât, cu dragoste în suflet. (…) Dragi constănţeni, noi suntem determinaţi să ne continuăm activitatea caritabilă şi civică. Ne veţi găsi în anul următor unde nu vă aşteptaţi. Vom fi în spitale, vom fi pe terenuri de sport, vom fi pe mare, vom fi la teatre, vom fi în şcoli şi în universităţi. Vă doresc toate gândurile mele bune. Vreau să aveţi sentimente frumoase, să aveţi bucurii, dar nu numai de sărbători. În tot anul care vine să aveţi bucurii şi să vă bucuraţi şi de lucrurile mărunte. Şi dacă veţi reuşi să faceţi lucrul acesta îi veţi descoperi sau redescoperi pe toţi oamenii din jurul dumneavoastră şi poate chiar şi pe dumneavoastră. Crăciun fericit şi la mulţi ani!”, a spus Vergil Chiţac, preşedintele Asociaţiei Civice „Pentru Constanţa”, în discursul susţinut pe scena din Piaţa Far.
Înfiinţată în iunie 2014, Asociația Civică „Pentru Constanţa” are ca scop promovarea valorilor naţionale, responsabilitatea civică, consolidarea valorilor democratice la nivel local şi naţional. De asemenea, prin statutul său, Asociația încurajează iniţiativele care oferă oportunităţi pentru voluntariat, muncă în folosul comunităţii şi ajutor reciproc pentru toate vârstele şi grupurile sociale.
 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri