Contrabandă cu țigări în Vama Veche

Contrabandă cu țigări în Vama Veche(931)


În data de 22.12.2015, în jurul orei 07.30, în P.T.F. Vama Veche, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră doi cetăţeni români, C.C.M., în vârstă de 40 de ani şi O.E., de 42 de ani, domiciliaţi pe raza judeţului Constanţa, pasageri într-un autocar ce efectuează curse pe ruta Turcia - România.
În urma controlului amănunţit, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunse în două tablouri cu iluminare electrică, depozitate în cala bagajelor, 320 de pachete cu ţigarete netimbrate marca „M/M Slims”, care la cercetări s-a dovedit a aparţine celor doi cetăţeni români.
Persoanele în cauză, un bărbat şi o femeie, au declarat că cele două tablouri le aparţin şi au achiziţionat ţigaretele de pe teritoriul Turciei, fără a putea prezenta documente justificative, astfel încât întreaga cantitate de 6.400 de ţigarete, evaluată la aproximativ 3.200 lei, a fost ridicată în vederea confiscării conform procedurilor legale.
În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 270, alin. 3 din Legea 86/2006 privind Codul Vamal, deoarece persoanele în cauză nu se aflau la prima tentativă de a introduce ilegal în ţară ţigări fără documente legale.
 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri