Razie a polițiștilor în piețe(617)


La data de 22.12.2015, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa împreună cu lucrători din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Constanţa, au organizat şi efectuat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii evaziunii fiscale şi a activităţilor comerciale ilicite, la un târg de legume şi fructe din municipiul Constanta.
Cu această ocazie au fost verificaţi agenţi economici, fiind constatată o infracţiune şi aplicate 15 sancţiuni contravenţionale în valoare de 29.445 lei.
Totodată, au fost confiscate produse în valoare de 2.556 lei.

EXEMPLE :

1. Cu ocazia verificărilor efectuate la punctul de lucru al unei societăţi din Constanţa, s-a stabilit că s-a omis înregistrarea în contabilitate a veniturilor obţinute din comercializarea cantităţii de 1.500 kg de legume şi fructe.
2. La o altă societate comercială a fost identificată la vânzare cantitatea de 661 kg roşii pentru care nu existau documente legale de provenienţă. Societatea a fost sancţionaţă contravenţional, iar cantitatea de roşii, în valoare de 1.200 lei, a fost confiscată.
3. La o persoană fizică autorizată au fost identificate la vânzare cantităţile de 190 kg fasole şi 50 kg morcovi, pentru care nu existau documente legale de provenienţă. Persoana fizică a fost sancţionată contraventional iar produsele au fost confiscate.
4. La o întreprindere individuală din Valu lui Traian au fost identificate la vânzare cantităţile de 216 kg clementine şi 70 kg ciuperci, pentru care nu existau documente legale de provenienţă. Persoana fizică a fost sancţionată contravenţional iar produsele, în valoare de peste 700 lei, au fost confiscate.

 
jooble.org