Scandal în PNȚCD ! Tudorel Chesoi acuză că Aurelian Pavelescu vrea să vândă partidul în scopuri personale

Scandal în PNȚCD ! Tudorel Chesoi acuză că Aurelian Pavelescu vrea să vândă partidul în scopuri personale(1302)


Președintele Partidului Național Țărănist Creștin Democrat, filiala Constanța, consilierul local, Tudorel Chesoi, salută decizia de excludere din partid a liderului de la nivel central, Aurelian Pavelescu. El spune că această măsură drastică va aduce liniște în formațiunea politică.


„În momentul de faţă, Vasile Lupu este preşedintele interimar al PNTCD și sper din tot sufletul ca măsura de excludere a lui Pavelescu să aducă liniștea de care avem nevoie. Acum, Pavelescu acţionează în mod abuziv și susține în continuare că ar fi președintele partidului. El a fost exclus din partid, duminică, după ce s-a întrunit Biroul Naţional de Conducere care are dreptul de a lua o astfel de decizie atunci când partidul se află într-o situaţie de criză. Iar Pavelescu, de ceva timp, chiar a creat o situaţie de criză în partid cu toate acţiunile lui care se răsfrâng în mod negativ asupra formaţiunii politice”, a declarat Tudorel Chesoi.
Liderul de la malul mării a mai spus că Pavelescu a distrus partidul și a decapitat cele mai importante organizații județene din țară în mod nestatutar dorind ca, în locul oamenilor de valoare, să-și impună propriile marionete care să voteze mecanic orice propunere de-a lui.


„Niciun om normal nu ar acţiona aşa cum a făcut Pavelescu. A distrus organizații importante din țară cu lideri importanți, cum ar fi cea de la Timișoara condusă de Gheorghe Ciuhandu. Am auzit chiar că m-a exclus și pe mine și că deja îl numise pe Tapliuc în locul meu, însă eu nu am primit nimic scris. Nerușinarea lui Pavelescu a mers până acolo încât l-a exclus în mod nestatutar chiar și pe Vasile Lupu care este o emblemă a țărăniștilor din țara asta. Scopul lui este de a elimina din partid oamenii de bază iar în locul lor să pună persoane supuse care să voteze așa cum vrea el. Bănuiesc că urmărește să vândă partidul în scopuri personale, fără să întrebe pe nimeni, altfel nu se explică”, a mai spus Chesoi.


Liderul de la malul mării a mai precizat că țărăniștii vor să se reorganizeze, motiv pentru care pe 19 octombrie va fi organizat un nou Congres cu delegaţi desemnaţi statutar cu participarea tuturor membrilor PNŢCD care înţeleg nevoia de creştin democraţie în România și nevoia de credibilizare a instituţiilor şi statului român.


Reamintim că preşedintele Partidului Naţional Ţărănist Creştin Democrat, Aurelian Pavelescu, a fost exclus din partid, în urma avizului dat duminică de membrii Biroului Naţional de Conducere. Totodată, Vasile Lupu a fost ales preşedinte interimar al PNŢCD până la organizarea Congresului Extraordinar. Excluderea s-a făcut în lipsa lui Pavelescu pentru că acesta nu a răspuns convocării.
Printre altele, fostului lider al ţărăniştilor i se reproşează atitudinea dictatorială, excluderi abuzive fără acordul BNC, declaraţii care nu concordă cu orientarea partidului, subminarea constantă a forurilor de conducere.

Reacția lui Pavelescu

Din câte se pare, scandalul din PNȚCD este departe de a se fi stins deoarece, la rândul lui, Pavelescu suține că încă este președinte al PNȚCD, dezminţind, astfel, declaraţia de duminică a lui Vasile Lupu, despre care spune că nu mai are calitatea de membru al formaţiunii.
„Comunicatul privind excluderea din partid a domnului Aurelian Pavelescu a fost emis de domnul Vasile Lupu, care nu mai are calitatea de membru al partidului, precum şi de alte persoane, care, de asemenea, nu mai au calitatea de membri, fiind excluse din partid. Aceste persoane au pierdut, irevocabil, procesele pe care le-au intentat partidului şi dezinformează opinia publică. Aceleaşi persoane, în urmă cu trei săptămâni au emis, de asemenea, un comunicat prin care domnul preşedinte Aurelian Pavelescu ar fi fost suspendat din partid. Menţionăm faptul că Aurelian Pavelescu este singurul preşedinte al partidului înregistrat la Registrul partidelor politice, fiind reconfirmat în funcţie la Congresul ordinar al partidului din 20.04.2013”, se arată într-un comunicat transmis de biroul de presă al PNŢCD.

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri