Consiliul Local Mangalia a votat taxele şi impozitele pe anul 2016(631)


Consiliul Local Mangalia a aprobat, într-o şedinţă ordinară organizată luni, proiectul de taxe şi impozite locale pentru anul 2016. Astfel, în urma dezbaterii proiectului iniţial şi a amendamentelor propuse în timpul şedinţei, pentru persoanele fizice s-a votat nivelul minim de impozitare, prevăzut în noul Cod Fiscal. În cazul persoanelor juridice, nivelul general de impozitare va fi mai mic faţă de anul curent, întrucât s-au eliminat toate taxele speciale, iar impozitul pe clădiri nerezidenţiale s-a redus de la 1,5% la 1%.

Tot în cazul persoanelor juridice, s-au eliminat taxa de spectacole, precum şi plata vizei anuale a autorizaţiei de funcţionare pentru agenţii economici cu sediul în Mangalia şi care au activitate permanentă. Potrivit reprezentanţilor Primăriei, impozitul pe terenuri rămâne neschimbat pentru toţi contribuabilii, iar criteriile de încadrare a clădirilor şi terenurilor în paragină, situate în intravilan, sunt cele prevăzute prin normele metodologice de aplicare a noului Cod Fiscal.

În aceeaşi şedinţă, consilierii locali au respins atât continuarea lucrărilor, cât şi rezilierea contractelor la proiectele cu finanţare europeană, respectiv Parcul Evergreen, Aleea Teilor şi Callatis - istorie la malul Mării Negre.

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri