Acțiuni sociale în Arhiepiscopia Tomisului(708)


Luni, 21 decembrie, la ora 11.00, corul parohiei „Buna Vestire” din Constanța îi va colinda pe copiii născuți prematur în Maternitatea constănțeană din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență, iar preoții le vor oferi daruri. Acțiunea este realizată în parteneriat cu Asociația „Mămici de prematuri” din Constanța.
În aceeași zi, de la ora 12.00, la biserica „Sfântul Nicolae” din localitatea Runcu, 60 de copii cu vârsta cuprinsă între 4 și 14 ani vor primi articole de îmbrăcăminte și încălțăminte, iar de la ora 13.00, alți 35 de copii vor primi aceleași daruri la biserica „Sf. Nicolae” din Nistorești. Cadourile sunt oferite de Crucea Roșie Constanța.
Marți, 22 decembrie, începând cu ora 12.00, la Asociația pentru Persoane cu Dizabilități din Constanța (str. Mircea cel Bătrân, nr. 20 A) peste 30 de persoane sunt așteptate să primească alimente pentru o masă tradițională de Crăciun. Acțiunea se intitulează „Masă îmbelșugată de Crăciun” și este organizată de către parohiile „Adormirea Maicii Domnului I”, „Adormirea Maicii Domnului II” și „Sfântul Ștefan”, cărora li s-au alăturat alți oameni, sensibili la suferințele semenilor. În cadrul evenimentului, IPS Teodosie va fi colindat de către cei prezenți și va rosti un cuvânt de învățătură.
Începând cu ora 13.00, IPS Teodosie, împreună cu reprezentanți ai bisericii „Buna Vestire” din Constanța, va merge cu daruri la cei 100 de vârstnici din Centrul de îngrijire și asistență Poarta Albă, iar corul bisericii „Buna Vestire” va aduce, prin colinde, vestea Nașterii Domnului. Acțiunea este organizată în parteneriat cu Școala generală nr. 40, „Aurel Vlaicu”, Constanța.
Pomenirea eroilor Revoluției din decembrie 1989
Marți, 22 decembrie, de la ora 10.00, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia slujba parastasului la Troița din parcul Casei de Cultură a Sindicatelor, pentru cei ce s-au jertfit în Revoluția din decembrie 1989.

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri