Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța

Revoluţionarii constănţeni- trataţi cu dispreţ de autorităţile locale(760)


Asociaţiille de revoluţionari din Municipiul Constanţa, consecvente cu respectarea idealurilor revoluţionare, care ne-au animat în zilele eroice ale Revoluţiei Române din Decembrie 1989, precum şi pentru comemorarea eroilor şi evenimentelor, formulăm prezentul

                                                           C O M U N I C A T

către
                                                          Prefectura Constanţa
                                                          Primăria Municipiului Constanţa
 

prin care vă aducem la cunoştinţă că NU suntem de acord cu participarea membrilor noştri la manifestările organizate de Dumneavoastră, având în vedere precedentele pe care autorităţile locale le-au creat în acest an şi cei anteriori:

24 ianuarie 2015, Ziua Unirii, manifestare organizată pe faleza Cazinoului (Comandamentul Marinei), unde am fost întampinaţi de jandarmi, care ne-au interzis participarea la Hora Unirii, fiind trataţi cu dispreţ şi ca nişte potenţiali infractori;

În perioada ianuarie - martie 2015, pichetarea sediului Prefecturii (pentru abrogarea O.G. nr. 95/ 2014 şi respectarea legilor ţării), manifestare organizată de Asociaţiile de revoluţionari din Constanţa, la care autorităţile locale ne-au ignorat într-un dispreţ total;

15 august 2015, Ziua Marinei, manifestare pe faleza Cazinoului (Comandamentul Marinei Militare), unde reprezentanţii Asociaţiilor de revoluţionari din municipiul Constanţa nu au fost invitaţi, aceasta fiind încă o dovadă a lipsei de respect faţă de toţi revoluţionarii.

Totodată, având în vedere comemorarea din acest an a Revoluţiei Române din Decembrie 1989, va aducem la cunoştinţă că Asociaţiile de revoluţionari vor organiza acest eveniment in orasul Constanţa, după urmatorul program:

- 22 decembrie 2015, ora 11:00, la Cimitirul Eroilor Revoluţiei, situat în Cimitirul Central Constanţa;

- 22 decembrie 2015, ora 12:30, la sediul administrativ al Primăriei, Prefecturii şi Consiliului Judeţean Constanţa (placa comemorativă montată pe sediul instituţiei, dedicată eroilor Revoluţiei de la Constanţa).

La aceste manifestări vor participa membrii din Asociaţiile de revoluţionari din Municipiul Constanţa, estimând prezenţa a circa 60 de persoane.
De organizarea, ordinea şi buna desfăşurare a manifestărilor comemorative (inclusiv slujba religioasă) sunt răspunzători presedinţii Asociaţiilor de revoluţionari (nominalizaţi în prezenta).

Ne folosim de acest prilej pentru a vă reaminti PROTESTUL nostru faţă de lipsa totală de implicare a autoritaţilor locale, pentru rezolvarea problemelor revoluţionarilor şi respectarea prevederilor Legii nr. 341/ 2004.

În acelaşi context, în totala contradicţie cu implicarea şi respectul autorităţilor locale pentru problemele revoluţionarilor constănţeni, dorim să evidenţiem implicarea autorităţilor din Municipiul Timişoara, care, în semn de respect pentru revoluţionarii din localitate, au decis acordarea titlului de “Cetăţean de onoare” unui numar de 38 de revoluţionari.

De asemenea, vă atragem atenţia că, în ultimii 26 de ani, cu ocazia comemorării Revoluţiei Române din Decembrie 1989, autorităţile administrative şi politice s-au folosit, şi se folosesc în continuare, de aceste manifestări numai pentru imaginea proprie şi a instituţiilor şi partidelor pe care le reprezintă sau în scop electoral.

 

Gheorghe Turcu …………………………………

 

Constantin Vasilescu …………………………………


Gheorghe Nae …………………………………


Petre Boncescu ………………………………….

 

Remzi Agi Ali ………………………………….

 

Constantin Dimitrof ………………………………….

 

17 decembrie 2015,
Constanţa
 

Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri