Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța

Forța Civică: evaluarea națională reprezintă ridicarea mediocrității la nivel de performanță(996)


Organizația municipală a Forței Civice Constanța consideră că Evaluarea Națională a elevilor de clasa a VIII-a reprezintă oglinda guvernării USL - ridicarea mediocrității la rang de performanță.

Forța Civică Constanța apreciază că Evaluarea Națională este un real eșec, întrucât gradul scăzut de dificultate a subiectelor ar fi trebuit să conducă la o promovabilitate de 99% și nu doar de 77,16%.

”Observăm că pentru a salva din procentul electoral pe care a început să îl piardă încet și sigur din cauza mediocrității actului de guvernare, USL viciază calitatea actului educațional. Astfel, pentru conservarea câtorva procente, Ministerul Educației se mulțumește să încurajeze tinerii să obțină ușor doar o simplă notă de trecere, în loc să le stimuleze acestora ambiția și dorința obținerii unor performanțe adevărate, practic dorința de a fi cel mai bun într-o competiție serioasă. Având în vedere dificultatea foarte scăzută a subiectelor Evaluării Naționale din acest an, niciun părinte nu ar trebui să stea liniștit, chiar dacă copilul său a depășit cu bine acest examen. Lipsa de responsabilitate cu care guvernul USL a tratat aceste examene este posibil să se deconteze mult mai târziu, în special atunci când absolvenții de astăzi vor da examene în fața vieții și societății”, se arată într-un comunicat de presă al partidului.

“Este trist și îngrijorător să vezi cum în Romania guvernării USL performanța educațională este tratată politicianist, cum examenele care ar trebui să facă o selecție clară între elevii pregătiți și cei nepregătiți sunt concepute și tratate cu superficialitate de Ministerul Educației. USL trebuie să înțeleagă că pentru un pumn de voturi nu trebuie să sacrifici nimic, cu atât mai puțin viitorul unei generații de tineri elevi, practic viitorul României de peste maxim 20 de ani”, apreciază președintele organizației municipale Forța Civică Constanța, Mihai Petre.

Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri