Sărbători de iarnă și pentru copiii instituționalizați

Sărbători de iarnă și pentru copiii instituționalizați(538)


Sărbătorile de iarnă aduc întotdeauna un spirit magic, care ne înconjoară și ne stăpânește, dacă avem cele mai esențiale nevoi satisfăcute – dragostea familiei.
O provocare mare pentru copiii din centrele de plasament din Agigea, dar și pentru copiii instituționalizați din toată țara.
Pentru că au înțeles ce nu au acești copii, 100 de elevi din Școlile Gimnaziale Nr.12 ,,B.P.Hasdeu,, și Nr.18 ,,Jean Bart,, Constanța, îndrumați de dascălii lor: cls.a II-a D Înv.Taras Valentina și a IV-a A Înv. Păcuraru Viorica, cls.a VII-a A – dirg.Prof. Mihaela Capră, cls. a VIII-a A – dirg.Prof.Carmen Butnariu, au gândit să-și deschidă inima și să iasă din tiparele colectelor pentru acești copii. S-au gândit să ofere cadouri personalizate împreuna cu o scrisoare, cu gândurile, emoțiile și bucuria unui copil.
În perioada 15-17 decembrie 2015, proiectul ,,Prietenul secret,, se va derula cu vizitele copiilor și voluntarilor din Constanța, la Centrul de Plasament ,,Delfinul,, și Centrul de Zi din Agigea.Se vor juca, se vor cunoaște, vor lega poate prietenii, care să aduca familia mai aproape de sufletul unui copil lipsit de dragostea parentală.
Ce poate fi mai frumos decât să încurajăm prietenii și corespondența prin poșta, cu scrisori scrise de mâna lor, cu gânduri și vise pe care și le pot împărtăși. În luna ianurie, imediat ce va începe școala, din Agigea, va veni ,,Poșta,, in cele doua școli participante, pentru elevii implicați.
Acest proiect este susținut de Direcția pentru Sport și Tineret Constanța, Asociația Civicum Voluntaris și Asociația Together Everyone Achieves More.

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri