Asociaţia Civică “Pentru Constanța” aduce magia Sărbătorilor la Centrul de Plasament „Micul Rotterdam”

Asociaţia Civică “Pentru Constanța” aduce magia Sărbătorilor la Centrul de Plasament „Micul Rotterdam”(637)


Asociația Civică „Pentru Constanţa” a adus astăzi magia Sărbătorilor la Centrul de Plasament „Micul Rotterdam”. Membrii asociației au organizat un concert de colinde și au oferit cadouri copiilor centrului.

Invitatul special al acestui eveniment a fost domnul amiral Vergil Chiţac, rectorul Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, care i-a îndemnat pe copii să îşi urmeze vocaţia, le-a împărtășit acestora din pasiunea sa pentru mare și din lunga sa experiență cu tinerii studenţi.

”Am fost impresionaţi de frumoasele lucrări realizate de copii dar şi de pasiunea şi dedicaţia cu care sunt îndrumaţi de profesorii şi îngrijitorii centrului”, au precizat reprezentanții asociației. 

Centrul de plasament „Micul Rotterdam” din Constanța face parte din sistemul de protecție al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa şi este un proiect de tip rezidențial. Centrul asigură copiilor găzduire, îngrijire, educație și pregătire în vederea reintegrării în familia naturală sau în familii substitutive, într-un
cadru adecvat unei dezvoltări pozitive și armonioase. Beneficiarii serviciilor oferite de centrul Micul Rotterdam sunt copii, separați definitiv sau temporar de părinții lor ca urmare a stabilirii în condițiile legii a măsurii de plasament.
Inițiatorul și organizatorul evenimentului este Asociația Civică „Pentru Constanța”.

Înfiinţată în iunie 2014, asociația are drept scop promovarea valorilor naţionale, responsabilitatea civică, consolidarea valorilor democratice la nivel local şi naţional. De asemenea, prin statutul său, asociația încurajează iniţiativele care oferă oportunităţi pentru voluntariat, muncă în folosul comunităţii şi ajutor reciproc pentru
toate vârstele şi grupurile sociale.  

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri