Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța
Singura pistă de karting din sud-estul Europei, pe cale de dispariție

Singura pistă de karting din sud-estul Europei, pe cale de dispariție(2740)


Fundaţia Tomis Kart şi Clubul Sportiv Tomis Kart Constanţa sunt la un pas de evacuare din incinta Palatului Copiilor Constanţa, unde îşi desfăşoară activitatea de aproximativ 15 ani.
În decurs de 1 an şi jumătate nu s-a putut găsi o soluţie sau nu se doreşte că activitatea de karting să se desfăşoare în continuare în acest loc şi să se încheie un alt contract de închiriere sau de colaborare.
Fundaţia Tomis Kart şi Clubul Sportiv Tomis Kart Constanţa sunt recunoscute de Automobil Club Român şi Federaţia Română de Karting pentru desfăşurarea cursurilor de iniţiere în cadrul şcolii de karting cu personal calificat.
”În toată această perioada de activitate, la cursurile şcolii de karting am iniţiat şi antrenat peste 300 de copii constănţeni, iar în anul 2015 au fost înscrişi un număr de aproximativ 40 de copii dornici să practice acest sport. În decursul celor 15 ani de activitate, Clubul Sportiv Tomis Kart Constanţa a avut numeroase rezultate în Campionatul Naţional de Karting cu piloţi constănţeni, instruiţi şi iniţiaţi pe pistă de karting de la Palatul Copiilor Constanţa şi anume: - Manolache Ştefan – Campion Naţional la clasa KID, Onoaie Răzvan - Vicecampion Naţional la clasa KID, Cărbunaru Rareş – locul III la clasa KID, Chimisliu Tudor - Vicecampion Naţional la clasa PUFO, Murariu Andrei - Vicecampion Naţional la clasa KF Junior. În anul 2015, Clubul Sportiv Tomis Kart a obţinut titlul de Campion Naţional de Karting la clasa PUFO şi titlul de cel mai bun sportiv al anului în karting cu pilotul Suteanu Mihai în vârstă de 9 ani. Toate aceste rezultate au putut fi obţinute cu eforturi mari din partea Clubului şi cu o susţinere importantă din partea părinţilor. Această activitate sportivă nu a avut niciodată susţinere financiară din partea vreunei instituţii a statului. Ne dorim să putem apară aceste titluri obţinute şi să ne putem desfăşura în continuare activitatea în clădirea şi pe pistă din incinta Palatului Copiilor Constanţa”, au spus reprezentanții fundației și clubului, Gigel Băcioiu și Bogdan Băcioiu.
Aceștia au mai afirmat că a data de 19.11.2015 au primit citaţia având că obiect dosarul de evacuare nr. 28022/212/2015, care îi pune în imposibilitatea de a desfăşura activitatea, cu toate că locaţia este destinată tuturor copiilor din județuul Constanţa. ”Dacă vom fi evacuaţi, copii nu vor mai putea practică acest sport, deoarece suntem singurul Club Sportiv din Jud. Constanţa care întruneşte condiţiile de iniţiere şi pregătire în acest domeniu, iar Palatul Copiilor care deţine clădirea şi pistă de karting nu are un cerc de karting, acesta fiind desființat din anul 1992. În această situaţie aceşti copii nu vor putea fi preluaţi de alte cluburi. În urmă adreselor depuse la toate instituţiile locale, în care solicităm găsirea unei soluţii de rezolvare a acestei situaţii, nu am fost sprijiniţi deloc, chiar la unele adrese nu am primit nici un răspuns”, au mai spus ei.
Aceștia solicită presei locale şi societăţii civile să îi sprijine în demersurile lor, astfel încât să poată rămâne în locaţia respectivă, până la găsirea unei soluţii din partea Palatului Copiilor Constanţa şi a Ministerului Educaţiei şi Cercetării, deoarece pe data de 13.01.2016 este termenul de judecată în vederea evacuării.
A fost lansată și o petiție pentru păstrarea pistei de karting, petiție care poate fi semnată aici: http://www.petitieonline.com/vreaukartingconstanta.

  

Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri