Mazăre și Făgădău, refren la unison: ”Lăsați copiii să vină la noi”

Mazăre și Făgădău, refren la unison: ”Lăsați copiii să vină la noi”(2027)


Dacă Radu Mazăre ar fi dorit să vină la grădinița unde învățau copiii dumneavoastră, poate că v-ați fi gândit de două ori dacă îi duceați la grădi în ziua respectivă sau nu. Riscați să vină acasă cu lecții de educație sexuală prea devreme primite. Vă mai aduceți probabil aminte, prin 2012, că într-o astfel de vizită primarul de atunci i-a întrebat pe copii: ”Dar voi aşa staţi aici, fetiţele într-o parte şi băieţii în alta, nu vă încălecaţi?” Mai mult bun simț a avut o fetiță, care i-a răspuns: ”Noi suntem copii educaţi!”. Mazăre nu s-a lăsat: ”Când o să mai creşteţi o să vă încălecaţi”.

Oamenii, de obicei, vorbesc despre ceea ce știu și ceea ce fac.
Primarul obișnuia să vină în școli și grădinițe și să le vorbească elevilor, cu diverse ocazii. Ne putem îndoi serios că le dădea sfaturi bune. De ce o făcea? Pentru capital electoral în rândul părinților, probabil. Copiii primeau niște cadouri mizerabile, iar Mazăre chema presa să fie filmat și fotografiat.
Dar Mazăre este acum trecut.

În locul său avem un primar cu mai multă clasă, Decebal Făgădău. Acesta anunțase public faptul că nu se va duce de 1 Decembrie la Ziua Națională. S-a răzgândit însă și a fost văzut alături de pensionari, de farfuriile cu fasole și ciolan, dar și de copii. Imaginile cu Mazăre și Făgădău vorbind cu copiii sunt izbitor de asemănătoare. De ce a mințit Făgădău? Spune că a dorit să discute cu pensionarii. Metoda de comunicare, preluată de la Cuza Vodă, nu este foarte eficientă. Mai degrabă acesta aplică aceleași tehnici de campanie învățate de la șeful Radu Mazăre. Asta în eventualitatea în care PSD îl va susține pentru postul de primar.

Apropo de legătura cu Mazăre: o întrebare pe care o adresăm deschis este de ce l-a vizitat zilele trecute Mihai Mazăre la birou pe Decebal Făgădău? Știm că acesta nu mai are voie să discute cu Radu Mazăre. Mihai Mazăre obținuse o audiență? A venit ca un constănțean simplu sau ca frate al fostului primar?   

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri