Seat furat din Italia, descoperit în Constanţa(734)


În data de 07.12.2015, în jurul orei 15.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în cooperare cu poliţişti din cadrul I.P.J. Constanţa – Compartimentul Furturi Auto, au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii traficului internaţional cu autoturisme furate, în urma căreia au identificat, în municipiul Constanţa, un autoturism marca Seat Altea despre care existau informaţii că este furat.

Verificările au stabilit că autoturismul în cauză este căutat de autorităţile din Italia, fiind declarat furat din data de 22.10.2015, iar în România este deţinut de cetăţeanul român C.V., în vârstă de 34 de ani.
Persoana în cauză, domiciliată în judeţul Vrancea, a declarat că a cumpărat autoturismul în urma unui anunţ pe internet, plătind suma de 2.700 de euro, fără a cunoaşte faptul că acesta figurează ca fiind furat.
Poliţiştii de frontieră continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „tăinuire la furt”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 270, alin. 1 Cod Penal.
 
jooble.org