România găzduieşte tancuri ale Statelor Unite pentru consolidarea apărării regionale în exerciţii cu trageri de luptă

România găzduieşte tancuri ale Statelor Unite pentru consolidarea apărării regionale în exerciţii cu trageri de luptă(805)


Membri ai forţelor armate din România, Moldova şi Statele Unite vor susţine un exerciţiu multi-naţional NATO pentru îmbunătăţirea apărării colective în Europa de Est.
Infanteriştii marini şi marinarii Companiei de Arme Întrunite şi Black Sea Rotational Force vor participa la exerciţiul Plantinum Lynx 16-2 la Smârdan, în România, începând de astăzi.
Pentru acest exerciţiu, Compania de Arme Întrunite va transporta tancurile, artileria şi alte echipamente grele pe cale feroviară din Bulgaria, unde vor susţine integrarea mecanizată, tehnici de breşă, tactici de tragere debarcată, foc indirect cu scopul de a îmbunătăţi capacitatea de luptă în operaţiuni întrunite, tacticile anti-tanc şi alte abilităţi esenţiale de luptă.
Participanţii vor găzdui Ziua distinşilor vizitatori şi a presei - vineri, 11 decembrie 2015, pentru un exerciţiu cu tragere de luptă cu arme combinate incluzând tancuri, artilerie şi sprijin aerian apropiat.
Compania de Arme Întrunite staţionată în Bulgaria a sosit în august 2015 pentru a sprijini aliaţii şi partenerii NATO din regiune şi pentru a aduce o componentă de abilităţi mecanizate exerciţiilor multi-naţionale. Compania este o unitate adiţională a Black Sea Rotational Force, o rotaţie semi-anuală a Infanteriei Marine şi a Marinarilor dislocaţi în România pentru a răspunde unei game variate de operaţiuni militare din zona de responsabilitate a Comandamentului European al Statelor Unite. 

OMD MAMAIA CONSTANTAjooble.org ziare, stiri