Valorile Medgidiei, premiate la Gala de Excelență

Valorile Medgidiei, premiate la Gala de Excelență(1152)


Gala Premiilor de Excelență, ajunsă la ediția a treia, a avut loc vineri la Medgidia, reunind nume importante din toate domeniile de activitate din comunitate. Nominalizații celor opt categorii au fost prezenți la gală, cu emoții, pentru a-și primi premiile sau a-i aplauda pe laureați. 

Cetățeni de onoare, autorități ale ordinii publice, medici, voluntari și ONG-uri, copiii merituoși ai Medgidiei, manageri de unități de învățământ și oameni de afaceri doamne sau domni, categoriile au însumat excelența oamenilor care se implică activ în comunitatea locală. Prezenți la gală au fost și laureații primelor ediții, care au împărtășit emoțiilor nominalizaților de anul acesta. Vocea caldă a Stelianei Bajdechi a anunțat, și la această ediție premiile și premianții. Plachete purtând siglele organizatorilor au fost acordate unor persoane care s-au remarcat în domenii precum: educaţie, cultură, societate civilă, mediu, social ca o recunoaştere a rezultatelor de excepţie din activitatea lor.
În cadrul galei, au fost nominalizate câte trei personalități pentru fiecare dintre cele opt categorii. Astfel, la categoria „Cetățeni de Onoare”, oamenii deosebiți ai Medgidiei, care fac onoare urbei în care s-au născut, au fost nominalizați Elena Frîncu, Ion Bitoleanu și Tahsin Gemil, cel din urmă primind și Premiul de Excelență. La categoria „Ordine Publică” au fost nominalizate instituțiile care asigură ordinea și siguranța în Medgidia, și anume Detașamentul 7 de Jandarmi Medgidia, Detașamentul de Pompieri Medgidia, Poliția Locală și Poliția Municipală Medgidia, câștigător fiind Detașamentul 7 de Jandarmi Medgidia, condus de comandantul Corneliu Oancea. Categoria „Medici” a fost reprezentată de dr. Cristina Dobrescu, medic stomatolog, dr. Adrian Moldoveanu, medic oftalmolog și dr. Cristina Tona, medic pediatru, aceasta fiind și câștigătoarea la acestă categorie. La categoria „Social – ONG-uri” au fost nominalizate Fundația Tuna, Asociația Zâmbet și Culoare și BiblioVoluntarii Bibliotecii Medgidia, Filiala Nord, câștigători fiind BiblioVoluntarii, care aduc un aport deosebit de important comunității locale, prin programele dedicate atât copiilor cât și adulților și seniorilor, programe desfășurate în cadrul bibliotecii. La categoria „Rezultate Excelență”, nominalizații au fost Dragoș Șerban, Edna Memedula și Andrei Richard Radu, trei copii extrem de valoroși ai Medgidiei, cu rezultate remarcabile atât la școală cât și în domenii de cercetare. Câștigătorul a fost Dragoș Șerban, fost elev al Școlii Gimnaziale „Constantin Brâncuși”, în prezent elev al Liceului Teoretic Internaţional de Informatică din Constanța, care a realizat un proiect prin care a oferit o alternativă la biopsia tumorilor cerebrale și a câștigat un premiu la Houston, în Statele Unite ale Americii în luna mai a acestui an. Categoria „Manageri Unități de Învățământ” a fost reprezentată de Sorina Eftimi, Accan Mologani și Steluța Nedelcu, câștigătoare fiind desemnată Sorina Eftimi. La categoria „Oameni de Afaceri – femei” au fost nominalizate Cornelia Bereș, Victorița Radu și Mădălina Elena Carabulea, doamne care au reușit să aibă succes într-un domeniu privit, până nu demult, un domeniu al bărbaților. Premiul de Excelență a fost oferit Corneliei Bereș. Categoria „Oameni de Afaceri – bărbați” a fost reprezentată de Haci Vural, Refi Aidîn și Murat Șenol, câștigător fiind Haci Vural.
Totodată, au fost oferite distincții post mortem, în memoria a doi oameni care ne-au părăsit anul acesta, coordonatorul Ansamblului folcloric „Pandelașul”, Virgil Prodan și Corneliu Leu, scriitor și cetățean de onoare al municipiului Medgidia. „Suntem conştienţi de faptul că nu am epuizat nici pe departe potenţialul creativ al Medgidiei şi, de asemenea, afirmăm că nu am intenţionat să facem ierarhii de valoare, ci pur şi simplu să semnalăm rezultatele deosebite ale persoanelor care, prin activitatea lor, contribuie zi de zi la dezvoltarea societăţii. Dorim să menţinem acest gen de acţiuni în calendarul anual al manifestărilor organizate de municipalitate, şi să premiem anual, în cadrul galei, personalităţi ale comunităţii locale, care prin muncă şi dăruire s-au implicat activ şi responsabil în viaţa publică”, a precizat primarul Medgidiei, Marian Iordache.
  

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri