Contrabandă prin portul Constanța(884)


Jucării susceptibile a fi contrafăcute, confiscate în P.T.F. Constanţa Sud Agigea

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu lucrătorii vamali, au descoperit, într-un container sosit în P.T.F. Constanţa Sud Agigea din China, pentru o societate comercială din judeţul Ilfov, 3.672 de jucării susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 300.000 lei dacă ar fi originale.

În data de 20.11.2015, poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Constanţa Sud Agigea, împreună cu lucratorii vamali, au efectuat în baza analizei de risc, controlul amănunţit la un container sosit din China, în care se aflau jucării pentru o societate comercială cu sediul în municipiul Bucureşti.
Administratorul societăţii comerciale în cauză este un bărbat în vârstă de 37 de ani, cu domiciliul în judeţul Ilfov.
În urma controlului au fost descoperite 3.672 de jucării (maşinuţe şi căluţi din plastic), care purtau însemnele unor mărci cunoscute şi care sunt susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de 300.000 lei dacă ar fi fost originale.
Bunurile în cauză au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii vamali, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată.
  

OMD MAMAIA CONSTANTAjooble.org ziare, stiri