Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța
60.000 de pachete cu ţigarete netimbrate confiscate în Negru Vodă

60.000 de pachete cu ţigarete netimbrate confiscate în Negru Vodă(766)


 În cadrul unei acţiuni desfăşurate pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în colaborare cu lucrătorii vamali, au descoperit, în P.T.F. Negru Vodă, 60.000 de pachete cu ţigarete netimbrate, cu o valoare de aproximativ 600.000 de lei, pe care un cetăţean cu dublă cetăţenie, moldoveană şi bulgară, a încercat să le introducă ilegal în ţară.

În data de 15.11.2015, în jurul orei 06.30, în P.T.F. Negru Vodă s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră un cetăţean cu dublă cetăţenie, moldoveană şi bulgară, R. VALERII, în vârstă de 59 de ani, care conducea un autocamion marca DAF cu semiremorcă, înmatriculate în judeţul Galaţi, care transporta piese industriale din Turcia pentru o firmă din Federaţia Rusă.
În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră, alături de lucrători vamali, au efectuat controlul fizic al autocamionului cu semiriemorcă, descoperind ascunse, printre mărfurile transportate, în cutii cu premergătoare pentru copii, 60.000 de pachete cu ţigarete netimbrate marca Ashima.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea continuării cercetărilor întreaga cantitate de ţigarete, în valoare de aproximativ 600.000 de lei, întocmind lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 270, alin. 3 din Legea 86/2006 privind Codul Vamal.
Cercetările în acest caz sunt continuate de poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa.
  

Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri