Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța

Opriți abuzurile Primăriei Năvodari, comandate de mafia retrocedărilor din Constanța și atent îndrumate de familia senatorului liberal Puiu Hașotti(2003)


Comunicat de presă


Opriți abuzurile Primăriei Năvodari, comandate de mafia retrocedărilor din Constanța și atent îndrumate de familia senatorului liberal Puiu Hașotti


Taxa fiscala de 2 milioane de euro pentru 923 metri pătrați de teren


Angajaţii companiei Somaco Construct SRL din Constanța organizează joi, 12 noiembrie 2015, începând cu ora 10:00, în fața prefecturii Constanța, o acțiune de protest față de mafia retrocedărilor de la malul mării care, prin intermediul primarului orașului Năvodari, Matei Nicolae si a avocatului Ionel Hasotti, fratele senatorului Puiu Hasotti, hărțuiește sistematic, de ani de zile, o companie cu capital integral românesc, cu zero datorii la statul român și care asigură peste 500 de locuri muncă, pentru comunitatea locală.
Abuzurile au debutat în momentul în care rechinii politico-imobiliari din județul Constanța au descoperit o nouă potențială sursă de vămuit: cariera de piatră Sibioara, din comuna Lumina. Deși există titluri de proprietate, contracte de vânzare cumpărare, licențe și toate avizele la zi, avocatul Ionel Hașotti, fratele senatorului liberal Puiu Hașotti, a inventat doi așa-ziși moștenitori ai perimetrului în care se află exploatarea minieră de la Sibioara. De parcă nu ar fi fost de ajuns, aceștia au început atacul asupra cumpărătorilor de bună credință ai minei, folosindu-se de întreaga rețea administrativ-judiciară aflată la dispoziția mafiei retrocedărilor. Astfel, după o decizie suspectă a Tribunalului Constanța, deși Legea Minelor nr. 1/2000, art. 4, al. 1, interzice reconstituirea de proprietate peste o exploatare minieră în activitate, avocatul Hașotti a făcut presiuni asupra prefectului din Constanța pentru punerea în posesie a noilor proprietari fix în zona de activitate a minei Sibioara.
Abuzurile continua, primarul din Navodari, Matei Nicolae, a considerat ca pe o porțiune de teren de 923 metri pătrați pe malul lacului Siutghiol, teren ce este defapt rezultatul unei consolidari a malului din spatele complexului turistic detinut de compania Somaco Construct, s-ar fi depozitat pietris si nisip. In realitate, firma noastra a consolidat malul lacului cu acordul Companiei Nationale Apele Romane si nu a depozitat materiale, alandala, cum sustine, in fals, primarul. Într-un mod complet abuziv și fără nicio noimă, pentru această bucată de teren s-a stabilit o taxa fiscala de 8.473.304 lei. Cu această sumă de aproape 2 milioane de euro, pe care vor să o rețină cu forța de la Somaco Construct, Nicolae Matei speră să falimenteze această companie românească, lăsând fără un venit lunar aproximativ 500 de familii constănțene.
Mai multe informații, susținute prin documente, vor fi furnizate mass-media în cadrul unei conferințe de presă, organizată după acțiunea de protest, în ziua de 12 noiembrie 2015, la ora 13:00, la sediul Somaco Construct, str. I.C. Brătianu, nr. 131, Constanța.
Persoana contact: Comanescu Grigore / Tel: 0722213133


Constanța, 11 noiembrie 2015
 

Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri