Se construiește o nouă linie de medie tensiune în Delta Dunării

Se construiește o nouă linie de medie tensiune în Delta Dunării(814)


Enel Distribuție Dobrogea realizează o amplă lucrare de modernizare a rețelei electrice de distribuție de medie tensiune din rezervația biosferei Delta Dunării, construind o nouă linie de 20kV aeriană și subterană de o lungime totala de cca. 9,2 km. 

Prin intermediul acestor lucrări de modernizare, Enel vine în sprijinul comunităților locale, oferind o mai mare siguranță în alimentarea cu energie electrică, atât locuitorilor din această zonă, cât și celor peste 20.000 de turiști care vizitează anual rezervația biosferei Delta Dunării, areal aflat în patrimoniu natural UNESCO și protejat prin convenția RAMSAR. De asemenea, lucrările au fost realizate cu scopul de a oferi o mai mare protecție celor peste 360 de specii de păsări care populează acest areal.

Prima etapă a lucrărilor s-a desfășurat în perioada 15 iulie – 15 august și a constat în construirea a 8,8 km din noua linie de medie tensiune cu cablu aerian și subteran. Următoarea etapă a implicat traversarea unui cablu peste canalul Sfântul Gheorghe pe lățimea acestuia de cca. 350 m în zona Uzlina, în condiții specifice având în vedere zona și traficul naval. Conductoarele ce traversează canalul sunt susținute de 2 stâlpi de cca. 68 m înalțime pe toată lățimea canalului. După finalizarea lucrărilor de modernizare, cele aproximativ 1.400 de gospodării din arealul inclus în program, precum și cei care vizitează Delta Dunării, vor beneficia de mai multă siguranță în alimentarea cu energie electrică. Valoarea estimativă a lucrărilor este de cca. 2,1 milioane lei.

Până la finalul lunii noiembrie, această nouă linie de medie tensiune va fi funcțională pentru a putea prelua în buclă consumatorii alimentați din alte două linii de medie tensiune aeriene prin care se distribuie energie electrică către 8 localități din zona de sud a Deltei Dunării. În caz de avarii în acestă zonă, prezența acestei noi linii va asigura realimentarea în cel mai scurt timp a oricăreia dintre aceste localități: Malcoci, Rusca, Maliuc, Licov, Partizani, Plopu, Dunăvăț și Murighiol. Construcția acestei noi linii de 20kV oferă un plus de confort clienților prin reducerea semnificativă a întreruperilor în furnizarea de electricitate în caz de avarii, într-o zona în care intervențiile pentru remedierea defecțiunilor se efectuează cu mare dificultate.

Totodată, lucrarea va crește siguranța în alimentarea cu energie electrică a consumatorilor și se desfășoară cu sprijnul primăriilor localităților menționate și al Consiliului Județean Tulcea.

  
jooble.org