Carnet de marinar fals descoperit în Portul Constanţa Sud Agigea(782)


Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat în portul Constanţa Sud Agigea un cetăţean sirian, membru al echipajului unei nave sub pavilion Togo, care a prezentat la controlul de frontieră un carnet de marinar fals.
În data de 30.10.2015, în intervalul orar 01.45 – 02.45, în urma controlului de frontieră efectuat la P.T.F. Constanţa Sud Agigea asupra unei nave sub pavilion Togo, a fost descoperit un carnet de marinar care nu îndeplinea condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic.
În urma verificărilor s-a stabilit faptul că respectivul document aparţine unui cetăţean sirian, în vârstă de 26 de ani, care este încadrat în lista de echipaj pe funcţia de bucătar.
Carnetul de marinar, ce purta însemnele statului sirian, a fost ridicat în vederea expertizării de către specialiştii Compartimentului Expertiza Documentelor de Călătorie şi Criminalistică din cadrul Serviciului Teritorial P.F. Constanţa.
Poliţiştii de frontieră efectueaza cercetari pentru săvârşirea infracţiunii de „uz de fals”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 323 din Codul Penal.

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri