Se celebrează Ziua Internațională a Mării Negre(823)


Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Marină „Grigore Antipa“ Constanța, în colaborare cu Asociația Balcanică de Mediu (B.EN.A.) și Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța (CMSN) organizează, în perioada 30-31 octombrie 2015, SIMPOZIONUL INTERNAȚIONAL PROTECȚIA ECOSISTEMULUI MĂRII NEGRE ȘI GESTIONAREA DURABILĂ A ACTIVITĂȚILOR MARITIME - PROMARE 2015. Evenimentul beneficiază de sprijinul Asociației Române a Concesionarilor Offshore din Marea Neagră (ARCOMN) și a Autoritatea Națională pentru Cercetare Științifică și Inovare (ANCSI).

Obiectivul simpozionului este de a realiza un cadru comun pentru a atrage atenția publicului asupra importanței conservării ecosistemului marin, precum și a necesității desfășurării unor acțiuni concertate pentru a diminua efectele activităților umane asupra biodiversității și calității apelor Mării Negre. În acest sens, Simpozionul include patru secțiuni științifice, în cadrul cărora cercetători din România și din străinătate vor dezbate lucrări din domeniile oceanografie și inginerie marină și costieră, ecologie marină și protecția mediului, utilizarea durabilă a resurselor marine și educație ecologică și conștientizare.

Manifestarea științifică va marca CELEBRAREA ZILEI INTERNAȚIONALE A MĂRII NEGRE, care se sărbătorește în fiecare an la data de 31 octombrie.

În anul 2015, cercetarea românească de la malul Mării Negre se află la ceas aniversar. Astfel, la data de 1 martie 2015, s-au împlinit 45 de ani de la înființarea Institutului Român de Cercetări Marine (IRCM). Actualul Institut Național de Cercetare-Dezvoltare Marină „Grigore Antipa“ (INCDM) din Constanța, continuator al IRCM, are o istorie bogată consacrată cercetărilor mediului Mării Negre.

OMD MAMAIA CONSTANTA
SCHIMBă-ți stilul de viață



jooble.org ziare, stiri