Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța
Nicușor Constantinescu: Nu mi-e frică decât de Dumnezeu

Nicușor Constantinescu: Nu mi-e frică decât de Dumnezeu(885)


Președintele suspendat al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, a comentat astăzi sentința de 3 ani și jumătate de închisoare primită.

”Sentința este nelegală și netemeinică, în contextul în care judecătorul care a pronunțat soluția de condamnare mi-a încălcat dreptul la un proces echitabil prin respingerea tuturor cererilor în apărare (martori, expertize, acte), m-a amendat pentru că mi-am exercitat dreptul de a formula o cerere de recuzare și s-a antepronunțat în mod constant prin felul în care a motivat menținerea controlului judiciar. De asemenea, a ignorat atât o hotărâre definitivă care a stabilit că sunt nevinovat pentru că am pus în executare o hotărâre a Consiliului Județean și, mai mult, deși am achitat chiar mai mult decât trebuia din prejudiciul calculat, respectiv peste 80.000 de lei, a dispus obligarea la plata sumei de 70.000 de lei. Voi formula apel împotriva acestei soluții”, a spus el Acesta a mai afirmat că nu există dovezi în dosar.

”Nu există nicio pată în dosarul acesta. Nu am greșit cu nimic. Nu mi-e frică decât de Dumnezeu. Dacă ar fi din nou aceleași hotărâri, azi le-aș vota din nou. Aici e vorba despre o imixtiune a puterii procurorilor în puterea judecătorească prin teroare și a unor judecători în democrație. Cred că oamenii trebuie să știe, că nu cunosc date din dosar. Văd doar pe unul la televizor care este condamnat și spun că o fi făcut ceva. Nu se poate să îl condamne așa. Vă spun eu, se poate! Puterile trebuie să se controloze una pe cealaltă. Presa e liberă și trebuie să arate unde sunt pericolele. Dacă Radu Mazăre a greșit, lumea nu îl mai votează. Dacă Nicușor Constantinescu greșește, la fel. Nu îi dăm jos prin dosare. Sentința a fost amânată tendențios chiar de ziua mea, că împlinesc 49 de ani și sunt bolnav de un an și jumătate. Eu nu am invocat cancerul de care sufăr decât atunci când am avut infecție si nu am putut veni în țară. Și nu doresc nimănui să treacă prin ce am trecut”, a conchis Constantinescu.

Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri