Liberalii îi spun La mulți ani Regelui Mihai cu câteva zile întârziere(908)


Copreședintele Filialei Constanța a Partidului Național Liberal, deputatul Gheorghe Dragomir, transmite, într-o declaraţie politică trimisă mass media azi și intitulată „Majestatea Sa Regele Mihai, garanția unei Românii bazate pe valoare, credință și modestie” un mesaj la aniversarea Majestăţii Sale Regele Mihai. „Întreaga societate l-a sărbătorit, duminică, 25 octombrie a.c., împreună cu Familia Regală, pe Regele Mihai, care a împlinit onorabila vârstă de 94 de ani. Majestatea Sa este ultimul rege al României şi unul dintre puţinii şefi de stat în viaţă din perioada celui de-al Doilea Război Mondial. În ciuda tuturor greutăților, Majestatea Sa a traversat aproape un secol de viață, având statura unui om de stat adevărat: calm, bun, curajos și drept”, afirmă deputatul liberal Gheorghe Dragomir.
În opinia parlamentarului PNL de Constanţa, „nici o altă persoană nu simbolizează mai bine tragedia românilor din ultima jumătate de secol, decât Regele Mihai. El s-a născut să devină un mare rege într-o țară a cărei dezvoltare era comparabilă, la acea vreme, cu cea a Belgiei. Din păcate, istoria a fost potrivnică atât lui, cât și poporului său. Întâi a trebuit să lupte împotriva naziștilor, iar mai apoi a comuniștilor. A fost un monarh constituțional, într-o vreme în care Europa era dominată de dictatori. După o domnie zbuciumată, în care a dat dovadă de multă înțelepciune și devotament, a fost nevoit să abdice în anul 1947, prin decizia sa salvând viața a peste 1.000 de tineri aflați în închisoare. Deși constrâns să semneze decretul de abdicare, luând calea exilului, Regele Mihai nu și-a uitat poporul și țara și nu a încetat niciodată să pledeze cauza României, țara în care s-a născut și a domnit”.
Copreşedintele Filialei Constanţa a Partidului Naţional Liberal, deputatul Gheorghe Dragomir, consideră că istoria Regelui Mihai și a Poporului său este „despre eroism, modestie, credință, victorie și înfrângeri” și este de părere că Majestatea Sa „este, din fericire, garanția faptului că încă putem spera la o Românie altfel, bazată pe credință, valoare, modestie și democrație” .
Parlamentarul liberal constănțean își încheie declarația politică transmițându-i Regelui Mihai urarea „La mulți ani, Majestate!”.
  

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri