Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța

Bulgari care pescuiau cu plase monofilament în apele româneşti, depistaţi de poliţiştii de frontieră(760)


În data de 24.10.2015, în jurul orei 14.00, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul S.P.F. Ostrov, judeţul Constanţa a observat, pe braţul Ostrov al Dunării, o ambarcaţiune cu motor, în care se aflau două persoane de sex masculin, care intrase în apele teritoriale româneşti venind dinspre Bulgaria. 

Poliţiştii de frontieră au procedat la interceptare ambarcaţiunii, identificându-i pe cei doi bărbaţi ca fiind cetăţenii bulgari T.D., de 50 ani şi K.I., de 38 ani. Acestia au fost depistati în timp ce scoteau din apă două plase monofilament, în lungime totală de 150 metri, pe care le folosiseră pentru a pescui.
Uneltele de pescuit au fost confiscate iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „trecere frauduloasă a frontierei de stat”, faptă prevăzută de art. 262, alin 1 C.P şi „producerea, importul, detinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasa de tip monofilament”, faptă prevazută de art.64,lit. k din OUG 23/2008.
Persoanele în cauză şi ambarcaţiunea au fost predate autorităţilor de frontieră bulgare pentru continuarea cercetărilor, conform protocolului încheiat între cele două state.
  

Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri